banner31
banner6

3 kız çocuğuna tecavüz olayı infial yarattı

28 Aralık 2021 Salı 16:31
589 Okunma
3 kız çocuğuna tecavüz olayı infial yarattı

Lefkoşa Adli Şube’ye yaşları 13,14 ve 15 olan üç kız çocuğuna farklı yerler ve tarihlerde tecavüz edildiğine dair üç farklı şikayet yapıldı. Adli Şube, aralarında bağ olmayan üç kız çocuğuna yapıldığı iddia edilen cinsel saldırı olaylarıyla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Ailesiyle birlikte polise gidip, ifade veren 13 yaşındaki kız çocuğu, üç farklı tarihte üç farklı kişinin cinsel saldırısına uğradığına yönelik şikayette bulundu. Adli Şube ekibi, tecavüzlerle ilgili soruşturmalar kapsamında beş kişiyi aranan şahıs ilan etti.

13 yaşındaki kızla cinsel ilişkiye girdiği iddia edenlerden biri tutuklandı 13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen üç kişiden biri olan 21 yaşındaki B.M.A, “16 Yaşından Küçük Çocuğa Cinsel Tecavüz”, “16 Yaşından Küçük Çocuğa Cinsel Dokunulmazlığını İhlal Amacı İle Alıkoyma”, “Çocukların Cinsel İstismarı” ve “Cinsel Saldırı” suçlarından tutuklanan zanlı, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve aleyhinde üç gün tutukluluk emri alındı. Yargıç Temay Sağer’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Senem Palabıyık, tanık olarak Adli Şube’de görev yapan polis memuru Kazım Sevinç’i dinletti. Mahkemede yeminli şahadet veren Sevinç, 26.12.2021 tarihinde 15.30-17.00 saatleri arasında Lefkoşa' da, zanlının kullanımında bulundurduğu GF 676 plaklı aracıyla alışveriş yapacakları gerekçesiyle13 yaşındaki kız çocuğunu alarak konu araçla ormanlık alan içerisine götürerek, rızası hilafına cinsel saldırı ve cinsel tecavüz suçunu işlemekle methaldar olduğunu anlattı.

Sevinç, zanlının 26.12.2021 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden temin edilen derdest emri gereği Lefkoşa' da tespit edilerek tutuklandığını ve GF 676 plakalı araç emare olarak alındığını kaydetti. Sevinç, zanlının gönüllü ifade verip, kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girdiğini itiraf ettiğini mahkemeye aktardı. Tahkikatın yeni başladığını, alınması gereken ifadeler, cep telefonu dökümleri ayrıca müşteki ile zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini anlattı. Sevinç, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç Temay Sağer, talebi onayladı.



Kıbrıs Gazetesi/Emine UYSAL ÇALUDA

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52