banner31
banner6

420 Milyon Dolar Kira Bedeli İçinde Mahkemeye Gidecek Misiniz?

12 Nisan 2023 Çarşamba 14:17
16 Okunma
420 Milyon Dolar Kira Bedeli İçinde Mahkemeye Gidecek Misiniz?

Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, bir ülkede ışık sönerse devletin varlığı tartışılır. Biz bu ışığı söndürmeyeceğiz. Kamu ihale yasası, enerji politikaları, alternatif enerjiler ve ekonomik büyüme konusunda geri adım atmayacağı dedi.

“IŞIK SÖNERSE DEVLETİN VARLIĞI TARTIŞILIR, BİZ BU IŞIĞI SÖNDÜRMEYECEĞİZ”

Kanal T’de katıldığı Haber Artı programında Ferda Ekinci’nin sorularını yanıtlayan Küçük, “enerji sorununun temeline inerek köklü çözüm bulmak zorundayız. Maliyeti düşürecek çevreci ve sürdürülebilir enerji politikası için  kamu – özel yatırımları önemlidir diye konuştu.

BUGÜN BİZİ SUÇLAYANLAR KENDİLERİNİ DE SUÇLUYOR MU?

2009 yılında AKSA ile sözleşme imzalayan dönemin CTP hükümetini eleştiren Küçük, “o zaman sözleşmeye “Yap-İşlet- Devret” ibaresi konulmuş olsaydı bu yatırım 15 yıllığına değil 25 yıllığına olacaktı. Şimdi bize kimse hikaye okumasın. Bizi mahkemeye vereceklerini söyleyenler “İyi Yönetim Yasası Tahtında” 2009 yılında  “O”  sözleşmeye imza atanları da yargı huzuruna çıkaracaklar mı Bugün bizi suçlayanlar kendilerini de suçluyor mu?” diye sordu.

Geçen süre zarfında kamunun cebinden 420 milyon dolar çıktığının altını çizen Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, “o parayla bugün 7,5 santral yapılırdı. Eğer sözleşmede devlet kelimesi geçseydi bugün Kalecik Santrali bizim olacaktı” ifadelerini kullandı.

VARSIN BİZE BAĞIRSINLAR

Dedesinin burnundaki oksijen makinesi durduğunda bağıran çocuklarımızın ve parası olmadığından dolayı jeneratör alamayan insanlarımızın sesini duymamak için mücadele ettiklerini belirten Hasan Küçük, “varsın dışarıda bize bağırdıklarını duyalım” diye konuştu.

Son Güncelleme: 12.04.2023 16:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52