banner31
banner6

Arıklı'dan Zaroğlu'na 'geri dön' çağrısı

20 Şubat 2024 Salı 14:02
37 Okunma
Arıklı'dan Zaroğlu'na 'geri dön' çağrısı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Kanal T’de Pınar Gözek'in sorularını yanıtladı.

Erhan Arıklı, mevcut Genel Sekreter ve Genel Başkan adayı Talip Atalay ile ilgili yaptığı konuşmasında, “Partiye yeni gelmiş, manifestosunu okumamış partiyi ele geçirmeye çalışıyor” dedi.

Talip Atalay’ın İlk toplantısını Mağusa'da bir pastanede düzenlediğini dile getiren Arıklı, partiyi içselleştirebilmesi için zaman geçmesi gerektiğini söyledi.

“ÖLENE KADAR BU PARTİDE KALACAĞIM”

“Tüzük gereği son senem ancak Genel Başkanlıkta son 2 senem” diyen Arıklı, ölene kadar bu partide kalacağının da altını çizdi.

Atalay tarafından getirilen kişiler arasında DP, UBP ve HP üyelerinin bulunduğunu, söyleyen arıklı kendisine kırgın YDP’liler olduğunu dile getirdi.

KURULTAYA TÜRKİYE'NİN MÜDAHELESİ OLDU İDDİALARINA YANIT

Kurultayın ertelenmesi ile ilgili de Türkiye'nin müdahalesi olduğu iddialarını da yalanlayan  Arıklı,  "Türkiye'nin şuanda başını kaşıyacak hali yok" dedi.

“ZAROĞLU’NA EL UZATACAĞIM”

Arıklı, kurultay sürecinde yaşanan olaylardan sonra Bertan Zaroğlu'na el uzatacağını sözlerine ekledi.

Atalay'ın parti örgütlerini kendisine karşı kışkırttığını kaydeden Arıklı, "Sen nasıl politikacı olacaksın? Seni hançerlediklerinde ne diyeceksin? Üzüntüden başka bir şey söyleyemiyorum" dedi.

NARENCİYE İÇİN FORMÜL

Arıklı, narenciyenin dalında kalmasıyla ciddi bir sorun yaşanmakta olduğunu, bunun çözümü için Başbakan'a bir formül önerdiğini söyledi. Arıklı daha önce  bir benzerininTunus'ta da uygulandığına şahit olduğu formülü şu sözlerle anlattı: " Narenciyeyi toplayıp, sıkalım. Yurt dışından, Türkiye'den gelen yolculara havalimanında yarmışar litrelik pet şişelerde ikram edelim. Bunun maliyetini karşılamak için de  biletlere 1 dolarlık bir zam yaparak,  bir fon oluşturup, narenciye üreticelerinin sorununu çözelim".  Arıklı, bu formüle, Başbakan'nın sıcak baktığını da sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 20.02.2024 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52