Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, halay videosuna gelen yorumlara tepki gösterdi, “Çifte standartlı ırkçı-faşist solcular” dedi.
Arıklı’nın açıklaması şöyle:
“Bugün bir çok yerde, hemşeri derneklerinin festivalleri vardı. Seçim öncesi dolayısı ile bütün siyasiler, bu festivallere katılmaya özen gösterdi.
Adıyamanlıların , Boğaz Piknik Alanında düzenlediği Çiğköfte Festivali katılım açısından oldukça etkileyici idi.
Adıyamanlıların etkinliğinde elbette ki yöresel oyunlar da oynandı. Halaylar çekildi. Bölge insanı olmam hasebi ile ben de halaya davet edildim. Gelenektir. Davulcular önemli birisi halaya kalktığında hemen yanına gider davul çalar ve bahşiş isterler. Mekan sahipleri de oraya gidip oynayan kişinin başına para atarlar. O para davulculara gider.
Bize de aynısı oldu. Bir çok kişi geldi. Davulculara verilmek üzere başımıza para saçtılar. Dediğim gibi bu bir gelenek.
Ne varki bu geleneği bilmeyen ırkçı-faşist sol gürüh, sosyal medyada yaptıkları yorumlarda gerek benimle ve gerkese oylarına talip oldukları o insanlarla alay ettiler.
Derken bir müddet sonra Tufan Hoca geldi. Sonra o da halaya katıldı. Anaa… aynı ırkçı faşist solcular bu sefer Tufan hocaya övgüler düzdüler.
Bu Irkçı-Faşist Solcuların Seçimlere kadar el bebek, gül bebek davrandığı bu insanlara seçimler sonrası yine aynı şekilde “Fica, Kendigelen, Şalvarlı, Çarıklı vs” diyip hakaret edeceğine eminim.”