banner31
banner6

Asgari ücrette son tango

03 Ocak 2023 Salı 09:52
66 Okunma
Asgari ücrette son tango

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için üçüncü kez bugün toplanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın toplantı salonunda yapılacak olan toplantı, sabah saat 08.30’da başlayacak.

NE OLMUŞTU?

İşveren tarafının katılmadığı ikinci toplantı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, işçi tarafına 11 bin 500 TL net asgari ücreti önerdiklerini söylemişti.

İşçi tarafını temsilen masada bulunan Hür İşçi Sendikaları (Hür-İş) Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu ise, Bakan Taçoy’un net 11 bin 500 TL teklifini Hür-İş’in yetkili organlarında görüşeceklerini ve 3 Ocak Salı günü masada olacaklarını belirtmişti.

Hasan Taçoy, 30 Aralık 2022 tarihinde yaptığı yazılı açıklamada ise, asgari ücretin en fazla net 11 bin 550 olmasının mümkün olacağını bildirmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52