banner31
banner6

Banka hissedarları teminata bağlandı

20 Haziran 2022 Pazartesi 13:55
114 Okunma
Banka hissedarları teminata bağlandı

Universal Bankası’nın iki hissedarı Halide Erkman ile Şemsi Kazım Erkman, Bankacılık Yasası’na aykırı olarak kendilerine 391,243 TL avantaj sağladığı gerekçesiyle teminata çıkarıldı. 

Polis, KKTC vatandaşı olan zanlıların ilerde davalarında hazır olmasını sağlamak amacıyla uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 

Zanlıların avukatı Serhan Çınar, teminata itirazları olmadığını ve adalete güvendiklerini ayrıca söz konusu 1 milyon 225 bin sterlin ve 330 bin Euro’nun bankaya ait değil, Şemsi Kazım Erkman’a ait olduğunu belirtti. 

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya, 2 zanlının da 50’şer bin TL nakdi teminat yatırması, 2’şer kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması, yurtdışına çıkışının yasaklanması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52