banner31
banner6

Başbakan Ünal Üstel ve Beraberindeki Heyet Adıyaman Valiliğini Ziyaret Etti

25 Mayıs 2023 Perşembe 14:13
10 Okunma
Başbakan Ünal Üstel ve Beraberindeki Heyet Adıyaman Valiliğini Ziyaret Etti

Başbakan Ünal Üstel, Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ,Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, milletvekilleri Talip Atalay, Hüseyin Çavuş, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ve beraberindeki heyetle Adıyaman'da temaslarda bulunuyor. 

Başbakan Ünal Üstel ve beraberindeki heyet Adıyaman Havalimanında  Kordinatör Vali Ali Mantı ,Polis Müdürü İbrahim Ergüder ile KKTC Gaziantep Konsolosu  Fatma Mallıdağ Demirel  tarafından karşılandı.

Havalimanı’ndan direk Valiliğe geçen Üstel, Adıyaman Valisi ile birlikte Basın mensuplarına  açıklamalar bulundu.

Başbakan Ünal Üstel yaptığı açıklamada; “Asrın felaketinde binlerce canımızı kaybettik, Türkiye Cumhuriyeti’nin acısı ile aynı acıları yaşıyoruz. Çocuklarımız Adıyaman'a bir yarışma için  gelmişlerdi, güzel bir galibiyet aldılar fakat kaldıkları otelde depreme yakalanarak  hayatlarını kaybettiler. Acımız ortak ve acımız büyük, çocuklarımızın hayatlarını kaybettiği otel ile ilgili başlatılan hukuki süreci yakından takip etmek için ikinci kez Adıyaman'a  geldik.” dedi.

KKTC hükümeti olarak depremin ilk anında özel bir ekip kurarak Adıyaman'a intikalini sağladıklarını hatırlatan Üstel;  Adıyaman’a gelir gelmez,  kurtarma  çalışmalarına başladık  yapılan zorlu çalışmalar sonunda  üzücü şekilde yavrularımızın bedenlerine ulaşabildik. Bugün Adıyaman'a geliş nedenimiz  kurtarma çalışmalarında ilk günden beridir  görev yapan arkadaşlarımızın gördükleri ve yaşadıkları olayları tekrardan  Savcılığa ifadelerini vererek  İsias Otelde ki davanın  süratli şekilde sonuçlanması için gerekli çalışmaları hızlandırarak adaletin yerine gelmesini sağlamaktır" Dedi.

Hayatlarını kaybeden  çocuklarımız ile ilgili kusuru bulunanların hukuki takipçisi olmaya da devam edeceklerini vurgulayan Üstel, bu dava sadece ailelerin değil tüm KKTC halkının ortak davasıdır" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52