banner31
banner6

Başbakan Üstel Ankara yolcusu

03 Haziran 2024 Pazartesi 19:15
18 Okunma
Başbakan Üstel Ankara yolcusu

Başbakan Ünal Üstel, uzun süredir üzerinde çalışılan 2024 protokolünün görüşülmesi gündem ile Ankara’ya gidiyor.

Başbakan Ünal Üstel, uzun süredir üzerinde çalışılan 2024 protokolünün görüşülmesi gündem ile Ankara’ya gidiyor.

Başbakan Ünal Üstel Ankara ziyaretinde kalabalık bir bakan ve bürokrat heyetinin de eşlik edeceği öğrenildi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın daveti üzerine gerçekleşecek ziyaretin sonunda protokole son halinin verilmesi ve imzalanması bekleniyor. Protokolün içeriğine yönelik kamuoyuna henüz doyurucu bir açıklama yapılmadı.

Türkiye tarafının özellikle enerji ve su yönetimi konusunda KKTC hükümetinden reform nitelikli adımlar beklediği ve bu alanda atılacak reform nitelikli adımları finanse etmeye hazır olduğu öğrenildi. Bunun yanında e-Devlet ve kamu reformu gibi konularda da yıllardır ertelenen yasa ve tüzük çalışmalarının hızlandırılması beklentisi var. 2024 bütçesinde ciddi bir mali açık öngörülürken, bu açığın kapanması için Türkiye Cumhuriyeti’nin yaklaşık 12 milyar Türk Lirası KKTC maliyesine aktarması bekleniyor. Türkiye ziyareti sonrasında protokolle ilgili detayların kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Kaynak: Haber Kıbrıs

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52