banner31
banner6

Başbakan Üstel: Tehdit ile devleti korkutamazlar, ithal ette kararlıyız

29 Mayıs 2024 Çarşamba 12:49
10 Okunma
Başbakan Üstel: Tehdit ile devleti korkutamazlar, ithal ette kararlıyız

Başbakan Ünal Üstel, BRT ekranlarında yayınlanan ve Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu ‘Burası Önemli’ adlı programa katılarak, önemli açıklamalar yaptı.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin 10 gündür devam eden eylemine işaret eden Başbakan Üstel, “Hayvancılar bizi protesto etmek için önce Tarım Bakanlığı’na sonra Başbakanlık önüne geldiler. Hoş geldiler. Eyleme saygı duyarım…” dedi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Maliye Bakanı Özdemir Berova ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun görevlendirdiğini belirten Başbakan Üstel, “Biz üç bakanımıza diyalog isterlerse oturun dedik. Başbakanlık önünde istenmeyen olaylar yaşandı. Kamu malına zarar verdiler. Bu grev değildir. Tehdit ile devleti korkutamazlar. Hakkını aramak istersen gelirsin oturursun konuşuruz. Traktörlerle ve kamyonları alıp Başbakanlıktaki kapıları pencereleri kıracaksın ve hakkını arayacaksın… Bu hak değil. Buna karşı dururuz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Üstel, “Maalesef buna destek olan bazı kesimler oldu. ‘Alım gücü az olan vatandaşların ete ulaşmasına karşı mısınız?’ diye sorarım. Biz bunda kararlıyız. Etimizi de getiriyoruz. Bütün belgelerini de basına göstereceğiz” diye konuştu.

Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere işaret eden Başbakan Üstel, “Biz insanımızın daha ucuz et alması için bu çalışmaları yaptık. Karalamalara diyecek sözüm yok, sözü halkımıza bırakıyoruz. Biz ithal eti ne otelciye ne de casinocuya getiriyoruz. Biz eti halkımıza getiriyoruz. Bu gibi karalamalar bizi yolumuzdan caydıramaz” açıklamasını yaptı.

Başbakan Üstel, iddiaları yalanlayarak, “Çok ayıp” dedi.

“Kimse bizi ithal et kararından geri döndüremez” diyen Başbakan Üstel, ithal et kararının 19 Haziran 2024 tarihine kadar geçerli olacağını ve kilo fiyatının 400 TL’yi geçmeyeceğini bir kez daha hatırlattı.

Öykü KENDİR/KIBRIS GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52