banner31
banner6
banner1

Başkan Tuğlu: Yangının kasıtlı olma ihtimali yüksek

16 Ekim 2025 Perşembe 13:00
15 Okunma
Başkan Tuğlu: Yangının kasıtlı olma ihtimali yüksek

Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Dr. Fatma Çimen Tuğlu, akşam saatlerinde Mehmetçik çöplüğünde çıkan ve kasıtlı olma ihtimali yüksek olan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Belediye ekiplerinin yangına anında müdahale ettiğini belirten Başkan Tuğlu, yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba gösterildiğini ifade etti. Yangının sadece atıkları değil, doğayı, toprağı, havayı ve geleceği tehdit ettiğini vurgulayan Tuğlu, göreve geldikleri günden bu yana bir yılı aşkın süredir alanın ıslahı için kararlı adımlar attıklarını söyledi.

Evsel atıkların uzun süredir bu alana dökülmediğini ve farklı sahalara taşındığını belirten Başkan, bu uygulamanın Mehmetçik ve çevre köylerde kara sinek yoğunluğunu gözle görülür şekilde azalttığını, vatandaşların da bu durumdan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Çöplük alanına yalnızca budama ve yeşil atıkların bırakılmasının çevresel iyileşmeye somut katkılar sağladığını ifade eden Tuğlu, bilinçsizlik, umursamazlık ya da kasıtla yapılan tek bir eylemin bile tüm bu emeği tehdit edebileceğini söyledi.

Başkan Tuğlu, alanın tamamen kapatılması ve ıslahının tamamlanması yönündeki kararlılıklarından asla geri adım atmayacaklarını belirtti. Yangının sorumlularının tespiti için gerekli tüm girişimlerin başlatıldığını açıklayan Tuğlu, “Biz doğamızı seviyoruz ve onu korumak için mücadele etmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14