banner31
banner6

Çöp evden 3 çocuk çıktı

26 Ocak 2023 Perşembe 20:01
135 Okunma
Çöp evden 3 çocuk çıktı

Bursa'da boşaltılmak istenen çöp evdeki kilitli odada baygın halde bulunan 9 yaşındaki çocuğun hikayesi tüm Türkiye'yi derinden sarsarken benzer bir olay da İstanbul'da yaşandı. Eyüpsultan'da ihbar üzerine bir eve giden ekipler; anne ve babası tarafından terk edilmiş, en büyüğü 7 yaşında olan 3 çocukla çöplerin arasında karşılaştı.

Bursa'nın ardından İstanbul! Çöp evden 3 çocuk çıktı - 1

İstanbul Eyüpsultan'da ihbar üzerinde bir eve giden ekipler, çöplerin arasında 3 buldu.

Bursa'nın ardından İstanbul! Çöp evden 3 çocuk çıktı - 2

İstanbul'da anneleri bir süre önce evi terk eden ve babalarının zaman zaman uğradığı atıklarla dolu evde yalnız kaldıkları tespit edilen 3, 4 ve 7 yaşlarındaki 3 kardeş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alındı.

Bursa'nın ardından İstanbul! Çöp evden 3 çocuk çıktı - 3

ÇÖP DOLU EVDE 3 ÇOCUK!

Rami Mahallesi Havuzbaşı Sokak'taki bir evde 3 çocuğun, evdeki atıklar arasında yalnız kaldığı ihbarı üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, polis eşliğinde adrese gitti.

Bursa'nın ardından İstanbul! Çöp evden 3 çocuk çıktı - 4

ÇOCUKLAR ÇIPLAK BULUNDU

Ekiplerin kontrol ettiği evde üzerlerinde kıyafet olmayan 3, 4 ve 7 yaşlarında 3 erkek kardeş bulundu. Çocuklar, kıyafet giydirildikten sonra sağlık kontrolüne götürüldü.

Bursa'nın ardından İstanbul! Çöp evden 3 çocuk çıktı - 5

Durumları iyi olan çocuklar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alındı.

Çocukların anne ve babası da polis ekiplerince gözaltına alındı. İfade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen anne ve baba, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Bursa'nın ardından İstanbul! Çöp evden 3 çocuk çıktı - 6

Çocukların annesinin bir süre önce evi terk ettiği, babalarının da zaman zaman eve gelerek çocukların ihtiyaçlarını karşıladığı öğrenildi.

Sokakta esnaflık yapan Oktay Kışla, aileyle tanışmadığını ama babanın zaman zaman eve geldiğini gördüğünü aktardı.

Çocukların evde tek başına kaldıklarından haberleri olmadığını anlatan Kışla, dün polis ve sosyal hizmetler yetkililerinin eve geldiğini, evdeki çalışmanın ardından çocukların ambulansla götürüldüğünü ifade etti.

Bursa'nın ardından İstanbul! Çöp evden 3 çocuk çıktı - 7

10 yaşındaki Cem Muhammet, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yaşıyordu. 25 Temmuz'da boşaltılmak istenen çöp evde yarı baygın halde bulundu.

Onu çöp yığınları arasında aylarca kilitli tutan teyzesi "çocuğa eziyet" suçundan tutuklandı.

Bursa'nın ardından İstanbul! Çöp evden 3 çocuk çıktı - 8

Bulunduğunda 17 kilo olan çocuk, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gördü.

Bursa'nın ardından İstanbul! Çöp evden 3 çocuk çıktı - 9

Kısa sürede sağlığına kavuşan Cem, devlet korumasına alınarak Antalya'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ait sevgi evine yerleştirildi.

Bursa'nın ardından İstanbul! Çöp evden 3 çocuk çıktı - 10

Birinci sınıfta eğitim gören 10 yaşındaki Cem'in durumu gün geçtikçe iyiye gidiyor. Psikososyal destek gören küçük çocuk 31 kiloya ulaştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52