banner31
banner6

CTP Genel Başkanı Erhürman’dan sert “seçim manifestosu”

09 Mayıs 2023 Salı 18:03
14 Okunma
CTP Genel Başkanı Erhürman’dan sert “seçim manifestosu”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümete gelmeleri durumunda hayata geçirmeyi planladıkları projeleri duyurdu; “Ne erteleme ne de mazeret üretme lüksü var” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman partisinin hükümete geçmesi durumunda yapmayı planladıkları projelerle ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erhürman, “Ne erteleme ne de mazeret üretme lüksü var” dedi.

Erhürman’ın hayata geçirmeyi planladığı projeler şu şekilde:

“1. Beş yıllık ekonomik, sosyal, kültürel kalkınma planı tüm paydaşlarla birlikte hazırlanacak ve Meclis'ten geçirilecek. Bakanlar, hükumetler değişse de Meclis'ten geçen plan uygulanacak.

2.Planın en önemli unsurlarından biri tam gün eğitime geçilmesi olacak. Bütçede eğitime öncelik verilecek ve üç yıl içinde alt yapılar tamamlanarak kamu okullarında tam gün eğitime geçilecek.

3.Stabil para birimine endeksli muhasebe sistemine kademeli olarak geçilecek.

4.Uluslararası anlaşmalar/protokoller taslak halindeyken Meclis'te tüm paydaşlarla birlikte ele alınacak. Bu usul uygulanmadan uluslararası anlaşma imzalanmayacak.

5.Sınavsız, münhalsiz istihdam, ihalesiz alım kalkacak.

6.Kooperatif Merkez Bankası, Vakıflar Bankası, Kalkınma Bankası, KIB-TEK , DAÜ siyasetten arındırılacak, profesyonelleşecek, özerkleşecek.

7.Kıbrıs Türk halkının ufku Sarayönü'nün çok ötesine geçecek.”

“ÖNCE ARA SEÇİM OLACAK, SONRA SÜRÜKLENE SÜRÜKLENE ERKEN SEÇİME GİDECEKLER”

CTP Genel Başkanı Erhürman, “Önce ara seçim olacak, sonra sürüklene sürüklene erken seçime gidecekler. Ardından yukarıda sayılanlar bir bir gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk halkının bu ülkeyi yönetmeye ehli olduğunu kaydeden Erhürman, “Bu ülkenin kurumsal yapısını görmezden gelen, düşmanlaştıran zihniyet gidecek. Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, ekonomik örgütler, sivil toplum...” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52