banner31
banner6

Dar Gelirliyi Rahatlatmalıyız

21 Aralık 2022 Çarşamba 10:35
20 Okunma
Dar Gelirliyi Rahatlatmalıyız

Albank Genel Müdürü ekonomist Dr. Ahmet Karavelioğlu, “Asgari Ücret artışı sabit ücretli dar gelirli kesimin alım gücünü artırmak için önemli bir fırsat” dedi.
Yazılı bir açıklama yapan Karavelioğlu, sabit ücretli dar gelirli kesim bu asgari ücret artışı ile birlikte 2023 yılında rahatlama yaşayacak. Türkiye’de uygulanan ekonomi politikalarının olumsuz etkilerini yaşadığımız 2022 yılı içerisinde gördük. Son dönemde özellikle dolar kurunun 18; 60’lar düzeyinde tutulması, kurdan kaynaklı yaşanan maliyetin ve buna bağlı olarak enflasyonun az artmasına neden oldu” diye konuştu.
Karavelioğlu açıklamalarına şöyle devam etti;
 Petrol fiyatlarının da görece beklenenden daha düşük seyretmesi ülkemiz açısından maliyet enflasyonu düşmesine neden oluyor. 2022 yılında ciddi anlamda gelir erozyonuna uğrayan dar gelirli sabit ücretli kesimin bu yapılacak olan asgari ücret artışı ile birlikte gelecek yıl içerisinde daha yüksek bir alım gücüne ulaşma ihtimali yüksek görünüyor. 
O nedenle bu dönem yapılacak olan asgari ücret artışının tutarı büyük önem arz ediyor. Tabii ki hükümetin buradaki işveren ve işçi dengesini dikkate alması önemli. Ancak akıllı tutulması gereken şey şu: maliyetleri, talep tarafında herhangi bir sıkıntı yoksa ticaret erbabının satmış olduğu ürün veya hizmetin üzerine ekleyebilirken dar gelirli sabit ücretli kesimin böyle bir imkânı yok. Bu nedenle bu dönem yapılacak bu artış büyük önem arz ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52