banner31
banner6

“Eğitim öğretimi olabilecek en sağlıklı şekilde yürütmeyi hedefliyoruz”

03 Mart 2023 Cuma 13:34
19 Okunma
“Eğitim öğretimi olabilecek en sağlıklı şekilde yürütmeyi hedefliyoruz”

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Selman Arslanbaş, CSU Medya’ya açıklamalarda bulundu.  

Arslanbaş, deprem felaketinden bu yana üniversitenin OHAL bölgelerine yardıma koştuğunu vurguladı ve bundan sonraki süreçte depremin bıraktığı psikolojik etkilere karşı üniversite bünyesinde Ruhsal Travma Merkezi kurulduğunu kaydetti.  

“ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

“Üniversitemiz başından beri deprem felaketinin bir parçası olarak topluma hizmet sorumluluğu kapsamında gerekli çalışmaları ivedi olarak kriz yönetim merkezi çatısı altında gerçekleştirdi. KİU olarak deprem bölgesine ilk günden itibaren AKUT ve Sağlık ekibimizi AFAD ve Hatay Valililği koordinasyonunda gönderdik. Ekiplerimiz döndükten sonra yaşadıkları ve gördükleri süreci anlattıktan sonra olayın psikolojik boyutlarını hafife indirgemek ve depremzede öğrencilerin ailelerinin sorunlarına ivedi bir çözüm bulmak amacıyla Ruhsal Travma Merkezi’ni kurdu. OHAL bölgesinde bulunan öğrencilerimize yönelik destek hizmeti vermekte” diyerek geride bırakılan süreci aktaran Arslanbaş, üniversite olarak depremzede öğrencilerin yanında olduklarını ve her türlü kolaylığı sağlamak için mücadele ettiklerini kaydetti.  

“ÖĞRENCİLERİMİZE HE TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLAYACAK ŞEKİLDE GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDIK”

“KİU tüm birimleri ile teyakkuz olup öğrencilerimize he türlü kolaylığı sağlayacak şekilde gerekli önlemleri almaktadır.  Kıbrıs Üniversiteler Birliği olarak Kıbrıs Dayanışma Platformu’nun da bir parçasıyız bizlerde Kıbrıs Dayanışma Platformuna tüm üniversitelerimizle birlikte destek olarak bin konteynır çalışmasına katkı koyarak bu platformun bir parçası olmaktan gurur duymaktayız” şeklinde konuşan Arslanbaş,  “Deprem bölgesi dışındaki öğrencilerimizle depremden etkilenen öğrencilerimizi kardeş öğrenci projesi kapsamında bir araya getirip onların problemlerini direkt üniversite yönetimi ile çözecek bir mekanizma ve onlarla dayanışma içerisinde eğitim öğretimi olabilecek en sağlıklı şekilde yürütmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52