banner31
banner6

Enerji Verimliliği Derneği: AKSA ile uzun süreli sözleşme uzatma girişimi durdurulmalı

31 Mart 2023 Cuma 19:31
26 Okunma
Enerji Verimliliği Derneği: AKSA ile uzun süreli sözleşme uzatma girişimi durdurulmalı

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Görkem Çelik, hükümet tarafından yürütülmekte olan, “AKSA Enerji” ile uzun süreli sözleşme uzatma girişiminin durdurulmasını talep etti.

dikkate alınarak sağlanamaması sebebiyle, toplumsal geleceğe hem ekonomik yönden hem de toplum ve ekosistem sağlığı açısından oldukça olumsuz etkiler yaratacağının öngörüldüğünü kaydederek şöyle devam etti;

“Avrupa Birliği mevzuatlarına göre fuel oil ile üretilen elektriğin yarattığı emisyonlar sebebiyle ülkeler tazminat bedeli ödemek zorunda kalmaktadır. Güney Kıbrıs’ta bu cezaları AB’ye ödemek durumuyla karşı karşıya kalmış ve sadece 2022 yılı için 183 milyon Euro tazminat ödemek zorunda kalmıştır. Öyle ki, geçtiğimiz yıl içerisinde Dikelya santralini üretimini çevresel kriterlere uygun üretim yapamaması sebebiyle durdurma kararı almıştır.

Yapılmak istenen uzun vadeli, alım garantili, fuel oil bazlı her türlü anlaşma ve girişimin, ülkemizin daha temiz ve çevre dostu enerji üretimine geçişini engelleyeceğini, AB kriterlerinden tamamen uzaklaştıracağını, yıldan yıla yatırım maliyeti düşmekte olan yenilenebilir enerjiye geçiş sürecine ket vuracağını ve ileride daha ucuz elektrik enerjisine erişme imkânlarını ortadan kaldıracağını öngörmekteyiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52