banner31
banner6

‘Erken seçim önerisi’ bayram sonrası Meclis gündeminde

21 Nisan 2023 Cuma 16:50
70 Okunma
‘Erken seçim önerisi’ bayram sonrası Meclis gündeminde

Bayramdan sonra ilk iş günü Pazartesi, Meclis gündemine ara seçim tarihi geliyor. Kıbrıs Postası’nın edindiği bilgiye göre, partiler arasında mutabakat pürüzsüz bir şekilde sağlandı. 25 Haziran’da Lefkoşa için ara seçim yapılacak…

Lefkoşa’da boşalan bir milletvekilliği için yapılacak ara seçim, Pazartesi günü Meclis gündemine gelecek.

Bayramdan sonra ilk iş günü Pazartesi Meclise ilgili öneri verilecek.

“25 Haziran” tarihi için yasa gereği 26 Nisan’a kadar bu tarihin Meclisten geçmesi gerekiyor.

Kıbrıs Postası'nın edindiği bilgiye göre, söz konusu tarih hakkında perde gerisinde partiler arasında mutabakatın sağlandığı öğrenildi.

Öneri, pazartesi günü önce mecliste görüşülecek; ardından aynı gün komitede ivediliği alınacak.

Ardından da meclisten yine aynı gün geçecek ve 25 Haziran tarihi resmileşecek; akabinde ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) takvimi yayımlayacak.

Yasa gereği Lefkoşa milletvekilliği için seçimin ülke genelinde yapılması gerekiyor ancak bu konuda yasal değişikliğe gidileceği, bu konuda muhalefetten bir “karşı öneri” gelmediği; sadece Lefkoşa’da sandık kurulacağı gelen bilgiler arasında…

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52