banner31
banner6

Esnaf kirasını ödeyemeyecek duruma gelecek

27 Nisan 2023 Perşembe 20:14
32 Okunma
Esnaf kirasını ödeyemeyecek duruma gelecek

Esnaf ve Zanaatkarlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu Evkaf’tan kiralanan dükkanları yapılan zammı esnafını ödeyemeyeceğini ileri sürdü.

Yazılı bir açıklama yapan Altuncuoğlu şöyle dedi;

Buradan Sn Başbakana ve hükümete sesleniyorum evkaftan dükkan ve ev kiralayanların kiraları sterlin oldu. Örnek vereyim 2 Bin lira olan bir işyerinin kirası 950 Sterlin yani 24 bin liraya yükseltildi. 1000 TL olan kira artışı 650 sterline yükseltildi. Sabahtan beridir yetkililerle görüşüyoruz ve bu karadan vazgeçilmiyor son gelen cevap kira kontratlarını bir süreliğine yenilemeyecekleri yönünde. Bunu da herhalde burada seçim için oy kullanma bitene kadar oyalayıp sonrada bu  kira artışlarını Evkaf Yönetim Kurulu yapacak. Buradan Sn Başbakana sesleniyorum bu karardan vazgeçilmesi şarttır. Günün şartlarına göre yıllardır yapıldığı gibi enflasyona göre artış yapılmasıdır. Aksi halde bu ülkede hiç esnaf kalmayacak şimdi bile kirasını ödemede zorlanan dükkan sahipleri ve ev sahipleri kesinlikle bu kiraları ödeyemeyecektir.

Son Güncelleme: 27.04.2023 20:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52