banner31
banner6

Fikri Ataoğlu, tarihi geçmiş ilaçların imha edilmesi için sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi

19 Nisan 2023 Çarşamba 17:18
21 Okunma
Fikri Ataoğlu, tarihi geçmiş ilaçların imha edilmesi için sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Devlet Laboratuvarı’ndaki tarihi geçmiş ilaçların imha edilmesi için sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Çevre Koruma Dairesi yetkilileri ve uzman personel eşliğinde Devlet Laboratuvarı’ndaki tarihi geçmiş ilaçların imha edilmesi için süren çalışmalarla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, tıbbi atık sorununun tıbbi atık bertaraf tesisinin devreye girmesiyle son bulduğuna işaret etti.

Ataoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“2017 yılından beridir, tıbbi atıkların özellikle tarihi geçmiş ilaçların bertarafına yönelik, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile yaptığımız istişareler, tıbbi atıkların yurt dışına çıkarılmasının mümkün olmadığı gerekçesiyle sürüncemede kalan önemli bir çevresel ve sağlık sorunuydu. Bugün, gerek yasal gerekse de bütçesel çalışmaların sonucunda, ülkemizde kurulan tıbbi atıklar bertaraf tesisi aracılığı ile Sağlık Bakanlığı’na ait tarihi geçmiş ilaçlar ile Tarım Bakanlığı’na ait tarihi geçmiş zirai ilaçların bertarafı çalışmaları kapsamında, tarihi geçmiş ilaçların toplatılması çalışmalarına başlamış bulunmaktayız.” 

Ataoğlu, özellikle tarihi geçmiş ilaçların düzenli olarak imha edilmesi gerektiğini, ancak yıllardır biriktirilmek zorunda kalındığını  kaydetti ve bundan böyle düzenli olarak bu tür atıkların depolanmadan bertaraf edilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52