banner31
banner6

Gardiyanoğlu'ndan yanıt gecikmedi

28 Mart 2023 Salı 11:07
30 Okunma
Gardiyanoğlu'ndan yanıt gecikmedi

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa milletvekili Sadık Gardiyanoğlu Kanal T’de yayınlanan Günaydın Kıbrıs programını katıldı. Pınar Gözek’in sorularını yanıtlayan Gardiyanoğlu, DP Genel Sekreteri Serhat Akpınar’ın eleştirilerine yanıt verdi. Sorumluluk Başbakan’dadır diyen Gardiyanoğlu, Sayın Üstel uygun görmüyorsa mutlaka bir gerekçesi vardır dedi.

KARARI BAŞBAKAN VERİR

Bankalarla ilgili Akpınarı’ın eleştirilerini yanıtlayan Gardiyanoğlu, “belki hükümet oluşumunda kurum kuruluşlarda örneğin x, y, z banka sizin partinizin bağlı bakanlığınızda olabilir ama, sonuçta kusura bakmayın ama bu hükümetin bir de başı var. Siz ayrı bir Cumhuriyet değilsiniz. Burası tek Cumhuriyettir.  Üç parti vardır, üç ayrı cumhuriyet yoktur. Onun için bazen herkesin istediği gibi olamayabiliyor. Bu tip konuları halka şikayet eder gibi değil, koalisyon ortaklarının milletvekilleriyle de  bu konuyu paylaş. Ben açık sözlü birisiyim. Hükümeti yönetmek, Ayşe’yi, Fatma’yı, Mehmet’i,  Hüseyin’i müdür etmek değildir.  Doğru zamanda doğru işleri yapmaktır. Bunun da kararını Başbakan verir” diye konuştu.

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa milletvekili Sadık Gardiyanoğlu açıklamalarına şöyle devam etti;

Biz Serhat Bey’i seviyoruz, Yapmak istediği bir şey varsa Meclis’te her gün beraberiz,  Sıkıntıları varsa bizimle de paylaşsınlar. Ama dediğim gibi komitelerimize gerçek, hakla dokunabilen yasa önerileri de sunsunlar. Birlikte çalışalım. Yani sundular da  yok mu dedik?  Yasa çalışması yaptılar da engelledik mi? Onun için bir hükümet ortağının bunu çıkıp basının önünde bunun haber olmasını çok doğru bulmuyorum.

Ben bir hükümetin büyük partisinin milletvekiliyim. Daha dün, Meclis’te yan yana oturuyorduk. Komitede yan yana oturuyoruz. Böyle bir şey olsa. ‘Yahu sayın vekil,. Bu konuda gazetede iddia edildiği gibi olduğunu varsayarsak, anlamında söylüyorum. Sadık, bu konuda bir sıkıntı yaşıyoruz biz dese, ona yardımcı olmayacak mıyız?

Ama sayın Başbakanımız da gazetede yazdığını iddia ettiği gibi olduğunu varsayarsak, anladığım kadarıyla kurum ve kuruluşlara yapılan atamalardaki sıkıntılardan bahsediyorlar ben öyle anladım. Kusura bakmayın ama eğer atayacağınız kişi de doğru bir kişi değilse, veya sayın Başbakan da bu ülkenin başı olarak bütün sorumluluk omuzlarında olan bir kişi olarak, bir şey olduğunda sen küçük ortak bile yapsan  onun vebali Başbakana kesilir.  Başbakan da uygun görmüyorsa, bırakın da bunu da uygun görmeme hakkını kullansın.

Bu işin günahı da vebali de onun boynunadır. Yarın x, y, z bankalarında bir sorun olduğunda kimse sorumlu falanca bakan demez, Başbakan’dır der.

Erken seçim hiç gündemde değildir. Toplum da erken seçime hazır değildir. Olsa da aritmetik çok fazla değişmez. Toplum huzur istiyor; rahatlık istiyor ve tedbir istiyor.

Erken seçim, iki yıl gündemde yoktur. Daha seçim olalı 13 ay oldu.

KAYNAK: KANALT

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52