banner31
banner6

“Gazilerimiz Müsterih Olsun, Şehitlerimiz Rahat Uyusun. Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nden Aldığımız Güç Ve Destekle Emanetleri Emin Ellerde Yücelmeye Devam Edecektir

21 Aralık 2022 Çarşamba 12:14
28 Okunma
“Gazilerimiz Müsterih Olsun, Şehitlerimiz Rahat Uyusun. Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nden Aldığımız Güç Ve Destekle Emanetleri Emin Ellerde Yücelmeye Devam Edecektir

Maliye Bakanı Alişan Şan, ‘21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası’ dolayısıyla mesaj yayımladı.
 
Şan; “Tarihe ‘Kanlı Noel’ diye geçen, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi yıllarında Rumların silahlı saldırılarıyla şahadet mertebesine ulaşan Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
 
Yaşanan tarihi acıların bir kez daha tekrarlanmaması temennisinde bulunan Maliye Bakanı Alişan Şan, gelecek nesillerin mevzilerde olmayacağı, artık savaşların ekonomik savaşlar olduğu, Kıbrıs Türkü’nün hak ve çıkarlarını güvence altına alacak yarınlar sağlanması için KKTC maliyesini en iyi noktaya getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.
 
Maliye Bakanı Alişan Şan mesajının devamında şunları söyledi; “Bugün kendi Vatanımızda başımız dik ve özgürce yaşayabiliyorsak bunu Milli Mücadele yıllarında Vatan uğruna gözünü kırpmadan canlarını feda ederek, şahadet mertebesine ulaşan Şehitlerimize, Gazi olan Mehmetçik, Mücahit ve Mücahidelerimize borçluyuz. Bize emanet bırakılan Vatan topraklarına, bağımsızlık, egemenlik ve özgürlüğümüzün güvencesi olan devletimize sahip çıkmak, bizim en büyük vazifemizdir.

Gazilerimiz müsterih olsun, şehitlerimiz rahat uyusun. Anavatan Türkiye’den aldığımız güç ve destekle emanetleri emin ellerde yücelmeye devam edecektir. Artık savaşlar farklı cephelerde ekonomik savaşlar olarak sürdürülmektedir. Genç Cumhuriyetimizin mali yapısını güçlendirerek Kıbrıs Türkü’nün hak ve çıkarlarını güvence altına alacak yarınların sağlanması için KKTC maliyesini en iyi noktaya getirme çabamız artarak devam edecektir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, en zor şartlarda canları pahasına mücadele verip bizlere kutsal Vatan topraklarını emanet eden başta Liderimiz Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş olmak üzere, Aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum. Aramızda olan Kahraman Gazilerimize sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyor şükranlarımı sunuyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52