Tiyatro AŞHK Sanat Yönetmeni Hüseyin Köroğlu “Geldikleri gibi giderler” adlı oyunun 28 Ekim 2025 Salı akşamı Rauf Raif Denktaş Kongre ve Sergi Sarayı’nda Saat:20.00’de dünya prömiyerini gerçekleştireceğini açıkladı.
Köroğlu’nun açıklaması şöyle;
“Tiyatro AŞHK olarak “GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER” oyunumuz bir “Cumhuriyete Selam
Oyunu”dur. “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın 102. Yılı’nı büyük bir heyecan, coşku ve onurla kutlayacağız. Tüm halkımızı bu anlamlı oyunu izlemeye ve bu coşkuyu
yaşamaya bekliyoruz.
Özellikle dikkatinizi çekmek isteriz ki; 1915 yılında Çanakkale Savaşı‘nda da düşmanların karşısında Mustafa Kemal Paşa vardı, 1918 yılında da memleketi işgal ettiklerin de yine düşmanların karşısında Mustafa Kemal Paşa vardı. Yedi düvele karşı verilen bu varoluş mücadelesinin sonucunda 29 Ekim 1923’te “CUMHURİYET” ilan edildi. Halkı bu büyük dehaya, lidere, devlet adamına Cumhuriyeti’mizin kurucusu Mustafa Kemal Paşa’ya “ATATÜRK” soyadını verdi. Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, gazilerimizi, şehitlerimizi, Kuvâ-yi Milliye’yi ve halkımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.
Dünyada böylesine bir çağa tanıklık ederken; Tiyatro AŞHK olarak yaşadığımız coğrafyada, ayak bastığımız bu toprakların hangi koşullarda bizlere emanet edildiğini özellikle gelecek nesillere anlatmamız gerektiğinin sorumluluğu ve bilinci ile, büyük emekler vererek onurla görevimizi yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz.
Tiyatronun büyülü dünyası ile yaşadığımız coğrafyanın ihtiyacı olan oyunları kendimiz yazarak üretmeye, Türkiye ile K.K.T.C. arasında sanatsal köprüler kurmaya “GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER” oyunumuzla da devam ediyoruz.
Oyunumuzu ilk kez Gazimağusa Belediyesi’nin organizatörlüğünde 28 Ekim 2025 Salı akşamı Rauf Raif Denktaş Kongre ve Sergi Sarayı’nda Saat:20.00’de dünya prömiyerini gerçekleştireceğiz. Bize kucak açan Gazimağusa Belediye Başkanı’mız Sayın Süleyman Uluçay’a, Mağusa Belediyesi’nde kültürel etkinlikler denince artık efsane olmuş, adeta elimiz, ayağımız sevgili Onursal Akdeniz’e, video görüntülerimizi hazırlayan Doryavizyon’la Desa Film’e ve emeği geçen tüm emekçilere huzurlarınızda içtenlikle çok teşekkür ederiz. Bu onurlu oyunu, Türkiye’nin dört bir yanında perde açarak da oynayacağız.
ATA’mız, önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çocukları olarak; nefes aldığımız sürece
“YAŞASIN CUMHURİYET” demeye, sabırla “her şeye rağmen“ izinden gitmeye devam edeceğiz. “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”mızın 102. Yılı Kutlu Olsun. YAŞASIN CUMHURİYET.”