banner31
banner6

Güney Kıbrıs-Girit elektrik bağlantısı için gereken maddi kaynak bulundu

04 Haziran 2024 Salı 11:39
13 Okunma
Güney Kıbrıs-Girit elektrik bağlantısı için gereken maddi kaynak bulundu

Güney Kıbrıs ile Girit arasında deniz altına döşenecek kabloyla elektrik bağlantısı kurulmasını öngören “Great Sea Interconnector” (eski adıyla EuroAsia Interconnector) projesi için gerekli maddi kaynağın bulunduğu bildirildi.

Alithia gazetesi “Girit-Kıbrıs Kablosu Kopmuyor” başlığıyla manşetten aktardığı haberinde, projenin üstlenicisi olan Yunanistan Bağımsız Elektrik Enerjisi Aktarım Operatörü’nün (ADMİE), bir süredir projenin hayata geçirilebilmesi için finansman arayışında olduğunu ve bu finansmanı bularak, kabloları döşeyecek olan “Nexans” şirketi karşısındaki yükümlülüğünü yerine getirdiğini yazdı.

Gazete, ADMİE’nin Yunanistan Atık Enerji ve Su Kurumu’nu, kablo inşasının durmaması için projenin gelir metodolojisine dair önerileri konusunda ikna ettiğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52