banner31
banner6

Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği, sendikaları kınadı

27 Mayıs 2023 Cumartesi 19:05
34 Okunma
Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği, sendikaları kınadı

Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Faruk Seçkin, öğretmen sendikaları tarafından öğrencilerin sınav haftasında yapılan eylemleri kınadı. 

Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Faruk Seçkin, öğretmen sendikalarının öğrencilerin sınav haftasında yaptığı grevi haksız bulduklarını ifade ederek, yapılan eylemleri kınadı. 

Seçkin tüm okulların okul aile birliklerini ve sivil toplum örgütlerini öğretmenler sendikalarına “dur” demeye davet etti.

Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Faruk Seçkin Milli Eğitim Bakanlığı'nın Öğretmenler Yasası’nda yapmak istediği yasa değişikliğinin öğretmen sendikaları tarafından tepkiyle karşılandığını ve sendikaların bir dizi eylem ve grev yaptığını belirterek, “Maalesef bu grevler ve eylemler ortaöğretimde okuyan çocukları ve ailelerini direk olarak etkilemektedir. Toplum içerisinde sendikalara ve öğretmenlere karşı bir tepki oluşmaktadır” dedi. 

Okulların bitmesine sayılı günler kala son sınavların başladığı tarihte grevlerin de başlamasının herkesi üzdüğü ifade edilen açıklamada, “Bakanlığın bu yasa tasarısını bu kritik haftada meclise taşıması ayrıca düşündürücüdür. Bakanlık bu tepkilerin olacağını önceden öngörmesi gerekliydi” denildi.

Faruk Seçkin birlik adına yaptığı açıklamada “Sağduyulu öğretmenlerimizi tenzih ederek bunu ifade etmek isteriz ki eğitim ve öğretim bu ülkede kangren olmuştur. Bunun sebebi Milli Eğitim Bakanlığı’nda olduğu kadar malum sendikaların ideolojik tavırlarından da kaynaklanmıştır” ifadelerine yer verdi. 

“GREV KALDIRILMALIDIR”

Açıklama şöyle devam etti:

“Bizler öğretmen sendikalarının dile getirdiği sorunların farkındayız ve bu konularda acil çözümler üretilmelidir. Fakat biz aileler diyoruz ki, evlatlarımızın birkaç sendika yöneticinin insafına bırakılamaz. Bakanlar Kurulu acilen toplanarak bu alınan grev kararlarını kaldırmalı ve çocuklarımızın mağduriyetini bir an önce gidermelidir. Eğitime, öğretime devam edilmelidir. Grevler devam ettiği sürece öğrencilerimizin hakkını aramaya devam edeceğiz. Sendikaların sınav haftası yaptıkları bu grevleri şiddetle kınıyor ve haklı bulmuyoruz. Tüm Okul Aile Birliklerini ve STK'ları bu yanlışa “dur” demeye davet ediyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52