banner31
banner6

İsias Otel enkazında yaşamını yitiren KKTC kafilesinden 13 kişi daha ülkeye getirildi

11 Şubat 2023 Cumartesi 10:26
76 Okunma
İsias Otel enkazında yaşamını yitiren KKTC kafilesinden 13 kişi daha ülkeye getirildi

Türkiye’de meydana gelen deprem sonucu Adıyaman'da İsias Otel'in enkazında yaşamını yitiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının bir bölümü daha ülkeye getirildi. 

Adıyaman’dan ülkeye saat 23.40 sıralarında getirilen 13 vatandaşın cenazesini Ercan Havalimanı’nda aileler ile arkadaşları ve sevenleri karşıladı. 

Arama kurtarma çalışmalarında cansız bedenlerine ulaşılan 13 kişi için devlet töreni düzenlendi. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan ve diğer yetkililerin de yer aldığı karşılamada, gözyaşları içinde duygulu anlar yaşandı. 

Cenazelerin getirildiği uçakta, arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerin bir kısmı ile aileler ve deprem bölgesinden kişiler de ülkeye geldi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52