banner31
banner6

İthal inşaat demirleri, laboratuvar kontrolüyle inşaatlarda kullanılacak

23 Mart 2023 Perşembe 10:33
19 Okunma
İthal inşaat demirleri, laboratuvar kontrolüyle inşaatlarda kullanılacak

Türkiye’de 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve büyük yıkımlara neden olan deprem sonrası bina yapımında kullanılan demirlerin sağlamlığı tartışmaya açıldı. 

Kuzey Kıbrıs’a getirilen ve inşaatlarda kullanılan demirlerin ne durumda olduğu merak konusu olurken, Kahramanmaraş depreminin ardından inşaatlarda kullanılacak demirlere uygulanacak iki aşamalı kontrol ile vatandaşların yüreğine su serpilmesi hedefleniyor.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) yetkililerinin Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na yaptığı başvuru sonrası yeni uygulamaya yakın zamanda geçilecek.

Standart belgesine göre ilgili firmalar tarafından üretilen demirler, Gazimağusa Limanı’na kurulacak laboratuvarda da incelenecek ve inşaatlarda kullanılacak.

Laboratuvarın liman içerisindeki konumu da belirlenirken, yetkililer tarafından yıkıcı depremin ardından hassasiyetin arttığı da ifade ediliyor. 

Öte yandan ithal edilen inşaat demirleri, şu anda Gazimağusa Limanı’nda herhangi bir kontrolden geçmediği, kurulacak olan denetim laboratuvarıyla yeni bir döneme geçileceği belirtiliyor.

KIBRIS POSTASI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52