banner31
banner6

Kamu-Sen: Unutmamalıdır ki katkı ve dayanışma kişisel irade ile yapılan bir eylemdir

15 Şubat 2023 Çarşamba 18:35
14 Okunma
Kamu-Sen: Unutmamalıdır ki katkı ve dayanışma kişisel irade ile yapılan bir eylemdir

Kamu-Sen maaş kesintileri ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, "Sendikalarımızın ve Kıbrıs Türk halkı depremzedelere imkân çerçevesin de ve gönüllülük yasasına dayalı olarak katkı koymuştur. Bundan sonra da ayni şekilde katkı koymaya devam edecektir. Bu çerçevede Kıbrıs Türk halkı hazır olduğunu göstermiştir." denildi.

Kamu-Sen'in açıklamasının tamamı şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyetin de yaşanan deprem sonrasında büyük felaket yaşanmış olup gerek T.C. vatandaşı, gerekse K.K.T.C. vatandaşı olup vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.

Sendikaların yapmış olduğu toplantıda depremin yaratmış olduğu yıkım ve zararları telafi etme adına sendikalarımız üzerine düşen mükellefiyetlerini (maddi-manevi) yerine getirmek için gerekli adımları atmış olup bundan sonra ki süreçte de atmaya devam edecektir.

Yapılacak yardımlarda her kesimden birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olunması büyük önem arz etmektedir.

Sendikalarımızın ve Kıbrıs Türk halkı depremzedelere imkân çerçevesin de ve gönüllülük yasasına dayalı olarak katkı koymuştur. Bundan sonra da ayni şekilde katkı koymaya devam edecektir. Bu çerçevede Kıbrıs Türk halkı hazır olduğunu göstermiştir.

Unutmamalıdır ki katkı ve dayanışma kişisel irade ile yapılan bir eylemdir. O yüzden yasa gücünde kararın çıkarılmasını ve tüm kesintilerin orantısız ve adaletsiz kesinti yapılmasını doğru bulmuyoruz. Böylesine önemli bir konunun K.K.T.C. meclisinde yasa ile düzenlenmesi doğru olacaktır. Daha önce ki tecrübelerimiz doğrultusunda yapılacak olan kesintilerin doğru adresi gideceği konusunda şüphelerimiz bulunmaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52