banner31
banner6

Kanber " devlet halkından yana taraf olmalıdır"

09 Mayıs 2023 Salı 08:33
17 Okunma
Kanber " devlet halkından yana taraf olmalıdır"

KTEZO Örgütlerden ve Sektör Birliklerinden Sorumlu Başkanı Mahmu Kanber, Kanal T’de katıldığı Günaydın Kıbrıs programı’nda gündeme ilişkin Pınar Gözek’in sorularını yanıtladı.

Kanber, kendi ekonomimizi ayakta tutacak bir paramızın olmamasının ülke insanını ekonomik istikrarsızlığa karşı savunmasız bıraktığını söyledi. Kanber ayrıca “kontrolsuz nüfus artışı içerdeki pastayı parçalamıştır” dedi.

Burada başı boş bir ekonomi vardır diyen Kanber,  bu ülkedeki kuralsızlığı dışarda gelenler bir fırsat olarak görmekte olduğuna dikkat çekti. Dünyada serbest piyasa ekonomisinin kendi kuralları varken,  Kuzey kıbrıs’ta ise kuralsızlığın hakim olduğunun altını çizdi. 


Kanber, üretim kapasitemizin, yurt dışından gelen ürünlerle özellikle fiyat bağlamında rekabet etmesinin mümkün olmadığını. dolayısuyla, üretim kapasitesinini dünyadaki teknolojiyi kullanarak arttırılması gerektiğini belirtti.  Bunun için devlet desteği elzemdir dedi.

Memleketi ucuzlatma politikasını yaratmak sosyal devlet yaklaşımını yaratmanın esaslarından birisi olduğunu ve alternatif ucuz yerler yaratılması gerektiğini söyledi.

Kanber, “kaçak etin ülkeye geldiğini görmezden gelinerek ithal ete izin verilmiyorlar. Hükümet taraf olmaktan kaçınmaktadır. Devlet halkından yana taraf olmalıdır” dedi.

Kanber, Pandemi sonrası ülkede 9000 işletmenin  kapandığını ve sonrasında da sadece 4000 işletmenin faaliyete geçebildiğine vurgu yaptı. Nitelikli iş gücü ülkeyi terk etmiştir, böylelikle kaliteli üretim imkanı da azalmıştır dedi.


Kanber, ülkemizde belli şirketlere imtiyazların tanındığını ve böylelikle ülkeye ucuz ithal ürünlerin gelmesine izin verilmediğini belirtti. Bu ülkede tekelcililiğin olduğunun aşikar olduğunu söyledi. Halkın sömürülmesine serbest ticaret kisvesi altında izin verildiğinin altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52