banner31
banner6

Kılıfa Uymazsa Bir Gecede El Birliğiyle Yeni Kılıf Dikersiniz Değil Mi !?

17 Mayıs 2023 Çarşamba 16:01
14 Okunma
Kılıfa Uymazsa Bir Gecede El Birliğiyle Yeni Kılıf Dikersiniz Değil Mi !?

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, 25 Haziran’da yapılacak ara seçimlerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kudret Özersay, siyasi partilerin aday belirleme sürecini eleştirerek "Kılıfa uymazsa bir gecede el birliğiyle yeni kılıf dikersiniz değil mi ." ifadelerini kullandı.

Özersay'ın paylaşımı şöyle:

Siyasi partiler bir milletvekilliği sandalyesi için yapılacak olan ara seçimde adaylarını ÖN SEÇİM YAPARAK mı belirlediler? Şu ana kadar açıklanan adaylara ilişkin herhangi bir ön seçim yapıldığını duymadık. Yasaya göre bu ön seçim yapılmalı. Ancak bir ön seçim olabilmesi için ADAYLIK BAŞVURUSU DUYURUSU yapılmalı ki birden fazla aday varsa, onlar arasında seçim yapılabilsin. Bazı siyasi partiler adaylık başvuru duyurusu dahi çıkmamış, ön seçimsiz adayını belirlemiş ve yasaya aykırı olarak kamuoyu ile paylaşmış bile, bazıları da apar topar birkaç saatlik bir duyuru çıkıp “bugün duyurdum bugün başvuran başvurur” gibi oldu-bitti yapmış anlaşılan. Bu maddenin yegane istisnasi Tüzüğünüze istisnai bir madde varsa PM kararıyla aday belirlemektir, ama Tüzüğünüzde böyle bir düzenleme yoksa parti içi üyenin ön seçimine gitmek zorundasınız.

Şimdi başvuru duyurusu çıkmadan, el altından adayları belirleyip, bazı aday adaylarına başvuru yaptırmadan kendi istediğiniz şekilde eleyip, istediğinizi aday ilan ederseniz, “başka birisinin aday olma niyeti var mı” diye sormadan, OLDU-BİTTİ yaparsanız, bir ÖN SEÇİM YAPMAMIŞ yani yasayı çiğnemiş olursunuz. Siyasal Partiler Yasası’nın 27. Maddesi açıktır ama anlaşılan siyasi partilerin çoğu bunu kılıfına uydurmak için “TEK ADAY VARDI” diyerek geçiştirme niyetinde. Oysa aday olabilmesi için “kim aday olmak ister?” diye sormak ve MAKUL BİR SÜRE vermek gerekmez mi?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52