banner31
banner6

KİÜ'de Uluslararası 7. Ekonomi ve Sosyal Bilimler Kongresi Yapıldı

24 Mayıs 2022 Salı 09:38
45 Okunma
KİÜ'de Uluslararası 7. Ekonomi ve Sosyal Bilimler Kongresi Yapıldı

Kıbrıs İlim Üniversitesi,17 ülkenin akademisyenlerinin başvurduğu ve 118 bildirinin sunulduğu E&SS (7. Uluslararası Ekonomi ve Sosyal Bilimler Konferansına 2. defa ev sahipliği yaptı. Konferans Covid-19 pandemisinin zayıfladığı ortamda yüz yüze ve çevrim içi gerçekleştirildi. Konferans açılışında konuşan KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mesut YALVAÇ " Konferans dolayısıyla hem KKTC'nin hem de KİÜ'nün dünyanın bir çok ülkesinde tanınmasına vesile olduğunu, akademik çalışmaların tartışıldığı ve sunuldıuğu güzel bir ortamın oluştuğunu, farklı ülkelerden gelen akademisyenlerle haşir neşir olunduğunu beyan etmiştir." Konferans kurucusu ve aynı zamanda Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan KARACAN'da açılışta yaptığı konuşmada hedeflerinin önümüzdeki yıl tekrar konferansın daha büyük katılımlarla ve daha fazla ülkelerden temsilin sağlanmasını hedefleyerek KKTC ve Kıbrıs İlim Üniversitesi'nin tanınırlılığını sağlamak olduğunu ifade etti. Ayrıca Turizm Fakültesi'nin ön ayak olduğu konferansta katkıları olan Dekanı Doç. Dr. Rukiye KİLİLİ ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Necati CİZRELİOĞULLARI Uluslararası konferansı organize etmenin ve ev sahipliği yapmanın çok önemli olduğunu, fakültede Lisansüstü öğrencilerinin yoğun olarak katılımı üniversite adına çok önemli bir kazanım olduğunu ifade etmişlerdir. 

Ayrıca Kıbrıs İlim Üniversitesi, 29-30 Haziran 2022 tarihlerinde Kosova'da, 27-28 Ağustos 2022 tarihlerinde Portekiz'de, ve 21-23 Ekim 2022 tarihlerinde Antalya- Türkiye'de düzenlenecek ECLSS'nin düzenleyeceği Uluslararası konferanslara partnerlik yapacağını belirtmekte fayda vardır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52