banner31
banner6

KİÜ Doktora ve Yüksek Lisans Başvuruları Başladı

25 Mayıs 2023 Perşembe 14:03
14 Okunma
KİÜ Doktora ve Yüksek Lisans Başvuruları Başladı

KİÜ Yüksek Lisans ve Doktora kayıtları başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tokay Gedikoğlu yüksek lisans ve doktora programlarının detaylarını paylaştı.

NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ YETİŞTİRMEK TEMEL AMACIMIZ

Lisans öğreniminden sonra, yüksek lisans ve doktora yapmanın önemine dikkat çeken Gedikoğlu, “Günümüzde iş dünyasında, çeşitli sektörlerde ve akademik yaşamda yüksek lisans ve doktora eğitimi görmek artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu bağlamda, Kıbrıs İlim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Araştırma Enstitüsü olarak Mühendislik, Sağlık, Sosyal, Turizm ve Eğitim Bilimleri alanlarında çeşitli yüksek lisans ve doktora programları yürütmekteyiz. Bu programlarda hem yükseköğretim kurumları/üniversiteler için akademisyen yetiştirmek, hem de kamu ve özel sektör kuruluşları için nitelikli insan gücü yetiştirmek temel amaçlarımız arasındadır” dedi.

“Öncelikle, eğitimde kalite, Enstitümüzün en temel ilkesidir ve yürüttüğümüz yüksek lisans ve doktora programlarımızda, son derece yetkin öğretim üyelerimiz tarafından öğrencilerimize çağdaş öğretim yöntem ve teknikleri ve güncel teknolojik olanaklar kullanılarak nitelikli eğitim-öğretim verilmektedir” ifadelerine yer veren Gedikoğlu, KİÜ doktora ve yüksek lisans yapılabilecek bölümleri de sıraladı.

YÜKSEK LİSANS

EĞİTİM YÖNETİMİ (Tezli/Tezsiz), REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK (Tezli/Tezsiz) HEMŞİRELİK (Tezli) , İŞLETME (Tezli/Tezsiz) (İngilizce/Türkçe) ,BANKACILIK VE FİNANS (Tezli /Tezsiz) (İngilizce) , PAZARLAMA (Tezli/Tezsiz) (İngilizce) , KLİNİK PSİKOLOJİ (Tezli/Tezsiz) ,BAĞIMLILIK DANIŞMANLIĞI VE REHABİLİTASYON (Tezli /Tezsiz) , TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (Tezli/Tezsiz) (İngilizce/Türkçe) ,KAMU HUKUKU (Tezli) , BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (Tezli/Tezsiz) (İngilizce), ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ (Tezli/Tezsiz) (İngilizce) ,YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ (Tezli/Tezsiz) (İngilizce)”

DOKTORA

EĞİTİM YÖNETİMİ (İngilizce/Türkçe), İŞLETME (İngilizce), HEMŞİRELİK (Türkçe), REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK (Türkçe)

ÖĞRENCİLERİMİZ EVRENSEL BİLİMİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR

Yüksek lisans ve doktora programlarında öğrencilerin elde ettiği kazanımlara da değinen Gedikoğlu, “Ders aldıkları süre içerisinde, öğrencilerimize ilgili alanın temel bilgi ve becerilerini teorik ve uygulamalı olarak kazandırmanın yanı sıra, bilimsel araştırma yöntem ve teknikleri ile ilgili becerileri de kazandırıyoruz. Programlarımızın bir gereği olarak, öğrencilerimizin tez ve proje çalışmaları süreçlerinde çeşitli konularda araştırmalar yapmalarını sağlıyoruz. Böylece öğrencilerimiz araştırmaları sonucunda elde ettikleri yeni bulgularla hem evrensel bilimin gelişmesine katkı yapıyorlar hem de yöresel ve ulusal sorunların çözümüne yönelik öneriler sunarak toplumsal ve ekonomik gelişmeye katkı yapmış oluyorlar.” İfadelerini kullandı.

MEZUNLARIMIZLA SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDEYİZ

KİÜ Yüksek lisans ve doktoradan mezun olanların, birçok alanda istihdam edildiğinin de altını çizen Prof. Dr. Gedikoğlu, “Öncelikli hedefimiz, üniversitemizdeki kütüphane, bilgisayar merkezi ve veri tabanlarımızın da desteği ile öğrencilerimizi her yönüyle bilgili ve donanımlı, üretken, yaratıcı, ve yenilikçi bireyler olarak yetiştirmek ve mezunlarımızı üniversitelerde, iş dünyasında, sağlık, mühendislik ve eğitim alanlarında aranan, tercih edilen, nitelikli bir insan kaynağı olarak yetiştirmektir. Bu amaçlar doğrultusunda yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz okullardan, hastanelere ve çeşitli sağlık kuruluşlarına; özel ve kamu sektörlerindeki kuruluşlardan, bilgisayar, yazılım, elektrik-elektronik ve turizm gibi alanlara kadar her yerde istihdam ediliyorlar. Mezunlarımızla iletişim halindeyiz ve hepsinin de istihdam edildikleri kurumlarda yüksek performans sergilediklerini görüyoruz ve kendileri ile gurur duyuyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52