banner31
banner6

KİÜ’de Kadının Rolü Tartışıldı

28 Aralık 2022 Çarşamba 22:50
16 Okunma
KİÜ’de Kadının Rolü Tartışıldı

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİU) “Tarihsel Süreçte Kıbrıs Türkü’nün Varoluş Mücadelesinde Kadının Rolü, Sosyal Yaşamda Statüsü ve Siyaset Alanındaki Yeri” tartışıldı.

Düzenlenen etkinlikte, açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Arzı Alvan Bozdereli’nin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Yalvaç akademisyen ve öğrencilere seslendi. Etkinliği düzenleyen Yrd. Doç. Dr. Asuman Bolkan’ın konuşmalarının ardından KKTC’nin ilk kadın Bakanı Onur Borman, Kıbrıs Türkü’nün Varoluş Mücadelesinde Kadının Siyasetteki Rolü’nü aktardı.

KKTC'de, her yıl gerçekleştirilen 21-25 Aralık tarihlerindeki Milli Mücadele ve Şehitler Haftası etkinlikleri Kıbrıs Türk Toplumunun yaşamında önemli bir yer tutmaktadır.

Bu tarihi sürecin içinden gelen bizler bunun farkındalığı içerisindeyiz. Bununla birlikte şimdiki ve gelecekteki neslimizinde bu bilinçle yaşaması köklerimize ve geleceğimize sahip çıkması adına bu tür konferanslar, paneller eğitimlere yer verilmesi önemli olmaktadır.

‘’1571 deki fetih ile birlikte adada başlayan Türk idaresi ve 1878 sonrası İngiliz döneminden bugünlere varan Tarihsel süreçte Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde kadının rolü, sosyal yaşamda statüsü ve siyaset alanındaki yeri’’ konulu konferans için tarihin içinden gelmiş yıllarca sosyal, siyasi,ekonomik ve sivil toplum örgütlerinde yer almış Sn. Onur BORMAN hanımefendinin katılımı bizleri onurlandırmıştır. Bu vesile ile gençliğe, topluma ve geleceğimize yapmış oldukları destek için gönülden teşekkür ederiz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52