banner31
banner6

KKTC Din İşleri Başkanlığı Yaklaşan Kurban Bayramı Münasebetiyle Bir Açıklama Yaptı

11 Haziran 2024 Salı 09:10
7 Okunma
KKTC Din İşleri Başkanlığı Yaklaşan Kurban Bayramı Münasebetiyle Bir Açıklama Yaptı

Dİn İşleri Başkanı Ahmet Ünsal'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Önümüzdeki pazar günü yani 16 Haziran 2024 tarihinde Kurban Bayramı’nın ilk gününü idrak edeceğiz. Hemen her toplumda ve her kültürde farklı şekil ve gerekçelerle kutlanan bayramlar Hz. Peygamberin Medine-i Münevvere’ye hicret edişiyle de gündeme gelmişti. O dönemin egemen kültürlerinden biri olan İran merkezli Sasanî kültürünün etkisinde kalan Medineliler, ilkbaharın başlangıcı için neyrûz (nevruz); sonbaharın başlangıcı için ise mihrican bayramı kutlamaktaydılar. İslâm’ın, başka kültürlerin gölgesinde asla kalmayacağı hakikatinin bir gereği olarak Hz. Peygamber: “Allah sizin için o iki günü daha hayırlı iki günle, Ramazan ve Kurban Bayramlarıyla değiştirmiştir.” buyurdu. İşte o tarihten yani hicretin ikinci yılından itibaren müslümanlar bu iki bayramı bir ibadet bilinci ile kutlamaktadırlar. Kurban Bayramı dört gün olup ilk üç günü kurban kesilebilmektedir. Efendimiz o tarihten itibaren vefatına kadar her yıl kurban kesmiş ve “İmkânı olduğu halde kurban kesmeyen bizim mescidimize gelmesin” demek suretiyle kurban kesmenin önemine vurgu yaparak emretmiştir.

Gerek Kurban Bayramı gerekse Ramazan Bayramı olsun her ikisinde de yine Hz. Peygamberin emirleri doğrultusunda rutin hayatımızdaki sorumluluklarımıza ek ilk iş olarak Bayram Namazı kılmamız dini bir vecibedir.

Bu yıl Kurban Bayramı namazı Kıbrıs genelinde sabah saat 06.10’da kılınacaktır. Cenab-ı Hak bizlere önce bayrama sağlıklı bir şekilde ulaşmayı daha sonra da hoşnutluğunu kazandıracak bir bayram idrak edebilmeyi nasip etsin.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52