banner31
banner6

Kreşte solunumu duran 5 buçuk aylık bebeğin hayati tehlikesi bulunuyor

28 Nisan 2023 Cuma 16:47
206 Okunma
Kreşte solunumu duran 5 buçuk aylık bebeğin hayati tehlikesi bulunuyor

Ortaköy’deki Altın Elma isimli kreşte süt içtikten sonra solunumu duran bebeğin yoğun bakımda tedavisi sürdüğü ve hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Lefkoşa’da Ortaköy’de bulunan 'Altın Elma' isimli kreşte 5 buçuk aylık bir bebeğin rahatsızlandığı ve yoğun bakıma kaldırıldığı bilgisi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan zanlı Brenda Ngange Emade mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis çavuşu Fezile Kesat, olguları aktardı.

Polis, 26 Nisan 2023 tarihinde Ortaköy’de bulunan Altın Elma isimli kreşte 5 buçuk aylık bir bebeğin rahatsızlandığı ve yoğun bakıma kaldırıldığı bilgisini aldıktan sonra soruşturma başlatıldığını anlattı.

BEBEĞİN SolunumU DURDU, HASTANEYE KALDIRILDI

Polis, bebeğe kreşte zanlı Brenda Ngange Emade tarafından süt içirilip, gazı çıkarıldıktan sonra Solunumunun durduğunu ve hastaneye kaldırılan bebeğin hayata döndürülüp, yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığını anlattı.

ZANLININ ÜLKEDE 4 YILDIR İZİNSİZ KALDIĞI VE İŞ YERİNDE İZİNSİZ ÇALIŞTIRILDIĞI TESPİT EDİLDİ

Polis, yapılan soruşturmada zanlı Brenda Ngange Emade’nin 9 Mayıs 2019 ile 26 Nisan 2023 tarihleri arasında ülkede ikamet izinsiz olarak bulunduğunun ve söz konusu yerde kaçak olarak çalıştırıldığının ilk etapta tespit edildiğini ve bu yönde de araştırmanın devam ettiğini belirtti.

BEBEĞİN HAYATİ TEHLİKESİ BULUNUYOR

Polis, kreş hakkında soruşturma başlatılacağını kaydetti. Polis, bebeğin doktorundan alınan bilgide uyandırılmaya çalışıldığı ve çok ağır kalıcı hasar olabileceğine yönelik bilgi aldıklarını ayrıca hayati tehlikesinin olduğunu belirtti.

5 GÜN TUTUKLU KALACAK

Polis, soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi maksatlı zanlının 5 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlının 5 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52