banner31
banner6

KTOEÖS ile bakanlık uzlaşamadı: Sınavlar yapılmayacak

01 Haziran 2023 Perşembe 07:25
69 Okunma
KTOEÖS ile bakanlık uzlaşamadı: Sınavlar yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları görüşmenin ardından açıklama yapan KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, sınavların yapılmayacağını belirtti. Yarın sadece tüm okullarda müdür ve muavinler grevde olacak.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, yazılı bir açıklama yaparak, “Milli Eğitim Bakanlığı ve UBP-DP-YDP hükümeti öğretmene saldırılarına devam ediyor” dedi. 

KTOEÖS Başkanı Eylem, “Hükümet hafta sonu ek mesai ödeyerek usulsüz ve hukuk dışı olacak şekilde öğretmene grev kesintisi yapmıştır. Bununla ilgili gerekli hukuksal mücadele başlatılacaktır” ifadelerini kullandı.  

SINAVLAR YAPILMAYACAK

Eylem, açıklamasına şöyle devam etti: 

“Bugün okul müdür, müdür muavinleri ve okul temsilcilerimizle yaptığımız toplantıda aldığımız görüşler doğrultusunda yönetim kurulumuz karar almıştır. Aldığı karar uyarınca sınavlar yapılmayacak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düşmanca söylem, tutum ve davranışlarına rağmen bu süreçte bize destek olan veli ve öğrencilerimizi düşündüğümüz için üniversiteye gidecek olan 12. sınıf öğrencilerimizi mağdur etmemek adına mezun edilmesi için öğretmen bir kez daha elini taşın altına koyacaktır.” 

YARIN TÜM OKULLARDA SADECE MÜDÜR VE MUAVİNLERİ GREVDE OLACAK 

Eylem, yarın 08.30-12.00 saatleri arasında tüm okullarda müdür ve muavinlerin grevde olacağını aktardı, “Dayatmalara boyun eğmeyecek, mücadele etmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52