banner31
banner6

KTÖS, yarın okullarda yapacağı grevi askıya aldı

03 Mayıs 2023 Çarşamba 19:31
14 Okunma
KTÖS, yarın okullarda yapacağı grevi askıya aldı

KTÖS, ilgili komitenin Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarı üzerinde yapacağı görüşmeyi ileri bir tarihe ertelemesinin ardından yarın okullarda yapmayı planladığı grevi askıya aldı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), “Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılmak istenmesi" gerekçesiyle yarın 09.00’dan itibaren tüm ilkokul, anaokul ve özel eğitim okullarında yapmayı planladığı eylemi askıya aldı.

KTÖS adına yazılı açıklama yapan Genel Sekreter Burak Maviş, “Dayatma protokollerle gündeme gelen, hiçbir pedagojik ve bilimsel zemini olmayan, kamusal eğitimi gözden çıkaran, sermayeye hizmet etmekten başka bir amaç gütmeyen Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın görüşülmesinin ertelendiği tarafımıza iletilmiştir” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Özdemir Berova ile Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na verdiği beyanlara işaret eden Maviş, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılmasını ve öğretmenlerin özlük haklarını hedef alan Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin yarın gerçekleştireceği toplantıda görüşülmeyeceği ve ileri bir tarihte gündeme getirileceği Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve ilgili komitenin başkanı Özdemir Berova tarafından Kıbrıs Postası’na açıklanmıştır.

Akabinde, konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, söz konusu yasa tasarısı üzerinde İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin yarın yapmayı planladığı görüşmenin doğan tartışmalardan dolayı ileri bir tarihe ertelendiğini ifade etti.”

KTÖS Genel Sekreteri Maviş, yarın tüm okullarda yapmayı planladıkları genel grevi ilgili yasa tekrar gündeme gelene kadar askıya aldıklarını belirtti.

Öğretmenlerin ve toplumun nitelikli kamusal eğitim beklentisi gündemiyle sendikal sorumluluklarını yerine getireceklerini ifade eden Maviş, “Öğretmen haklarını savunmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52