banner31
banner6

KTSO: “TUTDER’in açıklamaları asılsız ve gayrı ciddi”

25 Kasım 2022 Cuma 17:27
21 Okunma
KTSO: “TUTDER’in açıklamaları asılsız ve gayrı ciddi”

Kuzey Kıbrıs Hızlı Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği (TUTDER), “Açık Mektup 1-2” adıyla yaptığı asılsız açıklamalarla kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir. Bu aşamada, Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) olarak bu asılsız ve gayri ciddi açıklamalara karşı cevap vermek artık şart olmuştur.

20. yüzyılın ikinci yarısından sonra hızla artan dünya nüfusu, artan gıda ihtiyacı, sanayileşen toplum, artan kirlilik ve iklim değişimi etkileri su kaynaklarının önemini artırmıştır. Suyun yaşamsal ihtiyaç olmasının yanında içme suyu üretimi de hayati ve stratejik bir önem kazanmıştır. Bu nedenle, Kıbrıs Türk ekonomisine önemli bir katma değer yaratan ve sektör olarak 1550 kişiye istihdam sağlayan ambalajlanmış içme suyu üreticilerini bilimsel temelden uzak, yalan yanlış açıklamalarla zan altında bırakmak takdir edilmelidir ki en basit ifade ile “bindiğiniz dalı” kesmekle eşdeğerdir.

Özellikle vurgulamak isteriz ki, özelde Kıbrıs Türk üreticisine, Kıbrıs Türk sanayicisine ve genelde ise Kıbrıs Türk ekonomisine karşı yapılan bu açıklamalar bilimsel temelden tamamen uzaktır.

24 Kasım 2022 tarihinde KKTC Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi tarafından yapılan basın açıklaması da bunu kanıtlamaktadır. Bu nedenle KTSO olarak, ambalajlanmış içme suyu üreticilerinin dünya standartlarında üretim yaptıklarının ve bu üretimin her aşamasında KKTC Sağlık Bakanlığı’nın kontrol ve denetiminin olmasından dolayı kendimizi bu konuda savunmayacağız. Bunu Kıbrıs Türk halkının takdirine bırakıyoruz.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası olarak bizler, Kıbrıs Türkü’nün geçmişine sahip çıkmış bu topraklarda verilen varoluş mücadelesinin ekonomik olarak da kazanılması için var gücümüzle çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.

Kuzey Kıbrıs Hızlı Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği’nin (TUTDER),  bu açıklamaları ile Marie Antoinette'in rolüne soyunmuş olduklarını bildiğimizi, gördüğümüzü ve kendilerine bu rolü yakıştırmadığımızı söylemek isteriz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52