banner31
banner6

Küçük Asya'nın tedavisinin ne kadarı karşılanacağı bellirsiz....

16 Mayıs 2022 Pazartesi 20:21
24 Okunma
Küçük Asya'nın tedavisinin ne kadarı karşılanacağı bellirsiz....

Bakanlar Kurulu, dün akşam saatlerinde Resmi Gazete’de yayımladığı karara göre, Asya Bebeğin Türkiye’deki masraflarının karşılanacağını duyurdu. Tedavinin ne kadarının karşılanacağı ile ilgili net bir bilginin olmadığı karar, softa şaşırtması olarak yorumlandı.

Bakanlar Kurulu, TC vatandaşı olmadığı için kas erimesini yavaşlatacak olan tedavisinin yapılması için götürüldüğü Ankara Şehir Hastanesi‘nde 4 haftadır tedavi bekleyen Asya bebeğin masraflarının ödenmesi kararını aldı.

ZOLGENSMA ÖDENMEYECEK

Gönüllüler tarafından oluşturulan inisiyatif geçtiğimiz günlerce Sağlık Bakanlığı önünde büyük bir eylem gerçekleştirmiş ve Bakan Ünal Üstel‘den, konuyu Bakanlar Kurulu’na taşıması sözünü almışlardı.

Bugün alınan Bakanlar Kurulu kararına göre, Asya bebeğin Ankara’daki tedavi masrafları hükümet tarafından ödenecek.

Ancak Asya’nın asıl ihtiyacı olan 2,5 milyon Dolar değerindeki Zolgensma tedavisi için kampanya sürüyor, bununla ilgili hükümet tarafından herhangi bir adım atılmadı.

TÜRKİYE SAHİP ÇIKTI DEMİŞLERDİ

SMA Tip1 hastası olan ve Zolgensma adlı 2.5 milyon Dolar değerindeki ilacı alması gereken Asya Bebek için aylardır toplumsal bir mücadele veriliyor.

Asya Bebek geçtiğimiz ay ‘Türkiye masrafları üstlendi’ denilerek Ankara Şehir Hastanesi’ne götürülmüş ancak TC vatandaşı olmadığı için kas erimesini yavaşlatacak olan ilacı dahi alamamıştı.

KARAPAŞAOĞLU: SORUN ÇÖZÜLMEDİ

Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan aktivist Halil Karapaşaoğlu, Bakanlar Kurulu’nda çıkan kararla ilgili ailenin haberi olmadığını ifade ederek, tedavinin zaten Türkiye tarafından karşılanacağını, Asya’nın da o yüzden Ankara’ya gittiğini hatırlattı.

KARAPAŞAOĞLU AÇIKLAMASINDA ŞUNLARI KAYDETTİ

Asya 4 aylıkken Ankara’ya Bakanlar Kurulu kararında geçen antlaşma uyarınca gitmişti. Tedavi olamadan geri gönderilmişti. Şimdi ne oldu? Ne değişti? Gazeteci arkadaşlar lütfen haberi kamuya aktarırken daha hassas davransın. TC’nin zaten karşılayacağı ilacı KKTC neden karşılıyor? Bizim asıl amacımız ve talebimiz Zolgensma ilacı idi. Asya’yı yaşatacak ilaç 2.4 milyon dolar olan ilaçtır. Bakanlar kurulu bu konuyla ilgili hiç bir açıklama yapmadı. Lütfen dikkatli olalım. Sorun çözülmedi! Bu bir manipülasyon olabilir. Buna kimse alet olmasın!

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52