banner31
banner6

Küçük, İstanbul'un Fethi'nin 571. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı

29 Mayıs 2024 Çarşamba 08:50
7 Okunma
Küçük, İstanbul'un Fethi'nin 571. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı

Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, “Anavatanımız Anadolu’nun ebedî Türk yurdu olarak kalacağının tarihe basılmış mührü olan İstanbul’un Fethi’nin 571’inci yıl dönümünü kutluyorum” dedi.
Yazılı bir açıklama yapan Küçük şunları söyledi;
İstanbul’un fethi ile tarihin akışının değiştiği, bir çağın kapanıp bir çağın açıldığı, Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Osmanlı imparatorluğunun başkenti olan İstanbul, insanlığın ortak medeniyet mirasında çok özel bir yere sahiptir. 
Kuruluşundan itibaren farklı devletlere ve kültürlere başkentlik yapmış olan İstanbul, Fatih Sultan Mehmet Han'ın adaletli yönetimi altında hoşgörünün, dayanışmanın, bir arada barış içinde yaşamanın merkezi olmuştur. 
 
"Bugün tarihimizin en görkemli zaferlerinden birini, İstanbul'un fethinin 571. sene-i devriyesini, büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz.

Bu vesileyle bundan 571yıl önce, daha 21 yaşında genç bir sultan iken Peygamber Efendimizin müjdesine ve övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet'i, onun kahraman ordusunu rahmet ve tazimle yad ediyoruz.
 
Bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ile aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarıma en kalbi selam ve muhabbetlerimi sunuyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52