banner31
banner6

Kudret Özersay: “HP sadece meclisten çekilmekle kalmadı, evde oturmadı…”

20 Nisan 2023 Perşembe 17:23
9 Okunma
Kudret Özersay: “HP sadece meclisten çekilmekle kalmadı, evde oturmadı…”

Bazı CTP’li vekillerin imalı düşüncelerini dile getirmeleri üzerine konuşan Kudret Özersay, sine-i millet kararının partiye ait olduğunu, partinin “tanımının” da ne olduğunun “belli” olduğunu, bazı vekillerin ise tıpkı siyasi tarihimizde, geçmişte sine-i millet kararlarında görüldüğü gibi buna uymadığını, mecliste kaldığını ve de partilerinden de “istifa etmiş olduklarını” söyleyerek “HP sadece meclisten çekilmekle kalmadı, evde oturmadı, (nicelerine göre de) hem sokakta hem de mecliste mücadele edeceğini iddia eden CTP’den daha verimli bir şekilde bunu yaptı” diye konuştu.

Bazı CTP’li vekillerin eleştirileri üzerine konuşan Kudret Özersay, sine-i millet kararının partiye ait olduğunu, partinin “tanımının” da ne olduğunun “belli” olduğunu, bazı vekillerin ise tıpkı geçmişte sine-i millet kararlarında görüldüğü gibi buna uymadığını, mecliste kaldığını ve de partilerinden istifa etmiş olduklarını söyleyerek, “HP sadece meclisten çekilmekle kalmadı, evde oturmadı, nicelerine göre de hem sokakta hem de mecliste mücadele edeceğini iddia eden CTP’den daha verimli bir şekilde bunu yaptı” diye konuştu.

Kudret Özersay konu hakkında bir polemik üzerine telefonla bağlandığı bir tv programında, bazı CTP’lilerin halen daha konuyu çarpıtma eğiliminde olduğunu dile getirerek şunları söyledi;

“Eğer gayri meşru ise bu hükümet, biz meclisten çekildik. Meclisten çekilme kararını partimizde PM almıştır, Kudret Özersay almamıştır. Ve parti de bu karara uymuştur. Sadece iki vekil uymamıştır. Nasıl ki CTP, TKP ve YDP demokratik mücadele platformu kapsamında geçmişte sine i millet kararı aldılar. Onurlu bir duruş sergilemiştir ki o dönemde de uymayan vekiller oldu sine –i millet kararına...

Bu dönemde de bazıları vekil kalmayı tercih edip vekil kaldılar ve partilerinden istifa ettiler… Mesele budur. CTP bu yaklaşımı doğru bulmuyorlarsa biz de onların mecliste kalma yaklaşımını doğru bulmuyoruz…”

“HP SADECE MECLİSTEN ÇEKİLMEKLE KALMADI”

“HP sadece meclisten çekilmekle kalmadı, evde oturmadı, (nicelerine göre de) hem sokakta hem de mecliste mücadele edeceğini iddia eden CTP’den daha verimli bir şekilde bunu yaptı… Farklı düşünüyor olabiliriz CTP ile; eleştirebiliriz de.. Ancak olguları doğru saptamamız gerekiyor…”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52