banner31
banner6

Liselerde deprem boykotu başladı

22 Şubat 2023 Çarşamba 21:34
336 Okunma
Liselerde deprem boykotu başladı

Namık Kemal Lisesi Okul Aile Birliği, Eğitim Bakanlığı’nın görevlendireceği uzman ekiplerin okulda yapacakları inceleme ve Depreme ve Yaşama Dayanıklılık Raporu hazırlanana kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini açıkladı.

Namık Kemal Lisesi Okul Aile Birliği, Eğitim Bakanlığı’nın görevlendireceği uzman ekiplerin okulda yapacakları inceleme ve Depreme ve Yaşama Dayanıklılık Raporu hazırlanana kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini açıkladı. “Açıklamada, Çocuklarımızın katılamayacağı dersler hayatlarından daha önemli değildir” ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle:

Namık Kemal Lisesi değerli velileri,

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de yaşanan deprem felaketi nedeni ile yaşadığımız büyük acı malumdur. Yaşanmış olan bu felaket hepimize, zaman geçirdiğimiz mekanların ne derece güvenli olduğunu sorgulatmıştır.

Bilindiği üzere, çocuklarımızın eğitim gördüğü  Namık Kemal Lisesi’nin büyük bir bölümü 1944 yılında inşa edilmiştir. 79 yaşında olan okulumuz, uzun bir süredir tadilat-onarım, hatta belki de yıkım emrini beklemektedir.

Uzmanlar tarafından Kıbrıs’ın kuzeyinde büyük bir deprem riskinin olduğu da söylenmektedir. Artcı  veya düşük şiddetli depremler yaşadığımız bugünlerde, çocuklarımızın bu yaşlı ve yorgun okulda eğitim görmeye devam etmesi hepimizi çok ciddi bir şekilde endişelendirmekte ve korkutmaktadır.

Okul Aile Birliği olarak bizler, Eğitim Bakanlığı’nın görevlendireceği uzman ekibin okulumuza yapacağı ziyarete, ve sonrasında hazırlayacağı Depreme ve Yaşama Dayanıklılık Raporunu açıklayana kadar, çocuklarımızı okula göndermeme kararı almış bulunmaktayız.

Çocuklarımızın katılamayacağı dersler hayatlarından daha önemli değildir!

İlgili raporun ivedi bir şekilde hazırlanması için Milli Eğitim Bakanlığı ile de temasa geçilecek ve  tüm girişimler yapılacaktır.

Saygılarımız ile tüm kamuoyuna bildiririz.

Arkın Köseoğlu

                                                                                       NKL Okul Aile Birliği Başkanı

Son Güncelleme: 22.02.2023 21:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52