banner31
banner6

Marmaris’te hastanenin ilk bebeği anne oldu

07 Ocak 2023 Cumartesi 18:33
130 Okunma
Marmaris’te hastanenin ilk bebeği anne oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 1993 yılında hizmete giren özel bir hastanenin ilk bebeği olan Melissa Çimen, 30 yıl sonra aynı hastane, aynı doktor ve aynı ebe tarafından Ayla ismi verilen kız çocuğu dünyaya getirdi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 1993 yılında hizmete giren Özel Ahu Hastanesi’nde bir tarih adeta yeniden yaşandı. 30 yıl önce dünyaya gelen Melissa Çimen aynı sağlık ekibi ile bu kez Ayla isminde kendi çocuğunu dünyaya getirdi.

Ahu isimli kızlarını 19 yaşında trafik kazasında kaybeden Ömür-Tuna Hetman’ın, kızlarının anısına hizmete açtığı Özel Ahu Hastanesi’ne 1993 yılında doğum için gelen Elizabeth Yorulmaz, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Servet Baysal ve Ebe Meral Şener tarafından gerçekleştirilen doğumla sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirmişti. Elizabeth ve Çetin Yorulmaz çifti, yeni açılan hastanenin ilk doğan bebeği olan kızlarına Melissa adını vermişti.

Aradan geçen 30 yıl süresince doğduğu hastaneden vazgeçmeyen Melissa Çimen, doğduğu hastaneye bu kez kendisi doğum yapmak için geldi. Melissa dünyaya ilk gözlerini açtığında yanında olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Servet Baysal ve Ebe Meral Şener, bu kez kızı Ayla’nın doğumu için yanındaydı. Sağlık ekibine Anestezi Uzmanı Dr. Ali Turhan eşlik etti. Duygulu anların yaşandığı doğum sonrası Çimen ve Yorulmaz aileleri doğumhane önünde heyecanla Ayla Bebeği görmek için bekledi. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Göze Ercan tarafından ilk muayenesi yapılan Ayla Çimen, Dr. Servet Baysal tarafından önce dedesi Çetin Yorulmaz’a teslim edildi.

Çetin Yılmaz torunu Ayla’yı kucağına alırken, Op. Dr. Servet Baysal, “30 yıl önce kızınız Melissa’yı kucağınıza vermiştim. Şimdi de torununuz Ayla’yı kucağınıza verme mutluluğunu yaşıyorum” dedi. Kızının doğduğu hastanede torununu da kucağına alan dede Çetin Yorulmaz mutluluk gözyaşları döktü.

30 yıl arayla gerçekleşen her iki doğumda da bulunan ebe Meral Şener, meslek hayatı boyunca binlerce doğuma girdiğini ve doğumuna yardım ettiği her bebeğin kendisi için önemli olduğunu söyledi. Şener, “Doğurttuğum çocukların büyüyüp kendi yuvalarını kurduğunu görmek beni hem gururlandırıyor hem duygulandırıyor. Bugün Melissa doğuma gelecek diye dün gece heyecandan uyuyamadım” diye konuştu.

1993 yılında Melissa’nın doğduğu gün çekilen fotoğraf, 30 yıl sonra Ayla Bebeğin doğduğu gün tekrar çekildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52