banner31
banner6

Metin Atan: Maaşlardan yapılacak kesintinin yerine gideceğinden şüphe var

16 Şubat 2023 Perşembe 12:17
56 Okunma
Metin Atan: Maaşlardan yapılacak kesintinin yerine gideceğinden şüphe var

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, devletin maaşlardan yapacağı “deprem kesintisi” ile ilgili olarak, siyasilere ve hükümete güvensizliğin söz konusu olduğundan bahsetti, “Paranın yerine gideceğinden şüphe var” dedi.

“BAŞBAKAN SON NOKTAYI BİRLİKTE KOYACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİ, AKŞAMINA 1 YILLIĞINA KESİNTİ YAPILACAĞINI DUYURDU”

“Geçen hafta Başbakan Ünal Üstel, bizleri arayarak 2-3 aylığına yüzde 1 oranında kesinti yapmayı düşündüğünü söyledi, hatta ben 2 aylığına ise yüzde 5 yapın dedim ama net bir şey yoktu. Başbakan son notayı birlikte koyacağız dedi” açıklamasında bulunan Atan, akşamına 1 yıllığına yüzdelikleri de maaşlara göre ayarlayıp kesinti yapılacağını duyurduklarını söyledi.

Bu olayın kendilerine güven vermediğini dile getiren Atan, bu güvensizliğin siyasilere, hükümete ve hatta kendilerine karşı bile bu olduğunu ifade etti.

“2-3 AYLIĞINA KATKI KOYMAYA KİMSE HAYIR DEMEZ”

2-3 aylığına kimsenin katkı koymaya hayır demeyeceğinden bahseden Atan, “Üyeler bana 2 ay tamam ama 1 sene boyunca kesilmemeli dediler” şeklinde konuştu.

“PARANIN YERİNE GİDECEĞİNDEN ŞÜPHE VAR”

Güven sorunu olduğunun tekrar altını çizen Atan, “Zaten paranın yerine gideceğinden şüphe var...” dedi.

Atan, “Bakanlar Kurulu’nda açıklananlar şehit çocuklarımıza spor salonu yapılacak, anıt mezarı yapılacak bizde yaparız onları ama sivil savunma araç gereç alımı gibi maddeler var sanki deprem KKTC’de olmuş ve yardım topluyoruz...” ifadelerini kullandı.

“BİZİ, TÜRKİYE KARŞISINA 'YARDIM YAPMAK İSTEMİYOR' DİYE ATMASINLAR”

“Bizi Türkiye'nin karşısına yardım yapmak istemiyor diye atmasınlar” diyen Atan, yardımlarını yaptıklarını yapmaya da devam edeceklerini vurguladı.

“ÜYELERİM GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE BAĞIŞ YAPTIKLARINI SÖYLÜYOR”

Söylenenin ve yapılan eylemin doğru olmadığına dikkatleri çeken Atan, “Üyelerim vermek istemiyor gönüllülük esasına göre yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini de söylüyorlar” dedi.

“Peki maaşlarını neden bütün meclis bağışlamadı?” sorusunu soran Atan, bu kaynağın nereye gideceğini de sorguladı. Atan, “Koronavirüs içinde yaşandı aynısı batan otelleri kurtardık dendi...” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52