banner31
banner6

MSB: Sudan'da tahliye uçağımıza ateş açıldı

28 Nisan 2023 Cuma 16:59
18 Okunma
MSB: Sudan'da tahliye uçağımıza ateş açıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Sudan'daki Türk vatandaşlarını tahliye için gönderilen uçağa ateş açıldığını belirterek, "Uçağımız emniyetle iniş yapmış, personelden yaralanan olmamıştır." açıklamasını yaptı. Bakan Hulusi Akar, "İlk bilgilere göre büyük bir hasar olduğunu değerlendirmiyoruz." diye konuştu.

Sudan'daki çatışmalar nedeniyle bölgedeki  Cumhuriyeti vatandaşlarının tahliyesi devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı tahliye için Wadi Sayidna'ya giden C-130 tipi uçağa hafif silahlarla ateş açıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Uçağımız emniyetle iniş yapmış, personelden yaralanan olmamıştır." ifadeleri kullanıldı.​

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sudan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi sırasında, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçağa ateş açılmasına ilişkin soruyu yanıtladı.

Sudan'da gruplar arasında çıkan çatışmaların ardından ülkedeki Türk vatandaşlarının güvenli şekilde tahliyesi için Dışişleri Bakanlığı ile koordineli şekilde çalışmaların sürdüğünü aktaran Akar, "Vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik planlama kapsamında Hartum'un kuzeyindeki Wadi Sayidna Havaalanı'na C-130 tipi uçaklarımızdan biri indi. İkinci uçağımızın inişi sırasında hafif silah atışı oldu. Buna rağmen uçağımız emniyetli bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Herhangi bir yaralı veya personel zayiatımız söz konusu değil. Uçakta oluşan hasarı ekibimiz inceliyor. Duruma göre, ekiplerin vereceği rapora göre ilave lojistik destek sağlama yönündeki kararımızı vereceğiz." açıklamalarında bulundu.

MSB: Sudan'da tahliye uçağımıza ateş açıldı, yaralı yok - 1Sudan'ın başkenti Hartum'daki havalimanı çatışma bölgesinde kalıyor. Tahliye noktalarından biri Hartum'un kuzeyindeki Vadi Seyyidna Hava Üssü (Kaynak: NTV)

Port Sudan'a giden uçaklara ilişkin de bilgi veren Akar, "Bir uçağımız oradan vatandaşlarımızı alarak döndü. Diğer A400M uçağımız oradaki vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. İnşallah kazasız belasız oradan ayrılacak." diye konuştu.

"ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Akar, "Bizim amacımız kazasız belasız vatandaşlarımızın emniyetli bir şekilde ülkemize tahliyesi. Bu konuda çalışmalarımızı ilgili birimlerle sürdürüyoruz, onlar da oradaki askeri, sivil söz sahibi kişilerle görüşmelerini sürdürüyor. Uçaklarımızın, vatandaşlarımızın emniyetli şekilde tahliyesi için çalışmalarımız devam ediyor. Süreci yakından takip ediyoruz." dedi.

Uçaktaki hasarın büyük olup olmadığı yönelik soru üzerine Akar, "İlk bilgilere göre büyük bir hasar olduğunu değerlendirmiyoruz. Buradan göndereceğimiz ekipler tarafından orada onarabileceğimizi değerlendiriyoruz. Kesin durum, gelen raporla açıklığa kavuşacak." dedi.
 

50'DEN FAZLA ÜLKE TAHLİYE OPERASYONU YÜRÜTÜYOR

Türkiye'nin yanısıra ABD, Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve Suudi Arabistan’ın da bulunduğu 50'den fazla ülke, vatandaşlarını karadan Etiyopya ve Mısır, denizden ise Port Sudan Limanı üzerinden ve hava yoluyla tahliye etmeye devam ediyor.

Port Sudan Havalimanı’na inen çeşitli ülkelere ait askeri uçaklar ve yolcu uçakları, Sudan’dan tahliye edilmek isteyen vatandaşlarını alarak ülkelerine ulaştırıyor. Son olarak Endonezya Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak, ülkede bulunan vatandaşlarının tahliyesini sağladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52