banner31
banner6

Özersay’dan Depremin Birinci Ayında Mesaj: “Unutturmayacağız Ve Mücadeleye Devam Edeceğiz”

06 Mart 2023 Pazartesi 10:33
34 Okunma
Özersay’dan Depremin Birinci Ayında Mesaj: “Unutturmayacağız Ve Mücadeleye Devam Edeceğiz”

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay 6 Şubat depreminin birinci ayında “6 Şubat’tan 6 Mart’a” başlıklı bir mesaj yayınlayarak yaşananların bir kader olmadığına, kısa yoldan zengin olmak ve rant elde etmek peşinde olan yozlaşmış, çürümüş ve bilimi göz ardı etmiş olan bir zihniyetin sonucu olduğuna dikkat çekti. Özersay açıklamasında “Bilimi hiçe sayıp arazi rantı etrafında palazlanan kesimlerden aldıkları mali destekle siyaseti para ve makam için yapanları; imar planları yapılmasına karşı çıkarak popülizm temelinde siyaset yapanları; deprem tehlikesini hiçe sayacak şekilde yandaş yaratmak ve oy devşirmek maksadıyla imar affı çıkaranları ve maalesef kısa sürede hızlıca zengin olmak, para kazanmak pahasına bu tür siyasilere destek olanları, onların peşinden koşup, onlara alkış tutanları unutmamak gerekir. Karşı karşıya olduğumuz hezimet ve yıkımın büyük resminin diğer parçaları bunlardır” dedi.

Halkın Partisi lideri açıklamasını “Bütün bu yaşananları ve kök nedenlerini unutmayacak, unutturmayacağız. Hem sorumluların hesap vermesi için hem de bu tür zihniyete sahip olanların geleceğimizi çalmasını önlemek için mücadeleye #devam edeceğiz” sözleriyle tamamladı.

Halkın Partisi tarafından yapılan açıklamada parti Genel Başkanı Özersay’ın açıklamasının tam metni şöyle:

“6 ŞUBAT’TAN 6 MART’A… 

6 Şubat sabahı ülkemizin geleceğini temsil eden o güzel insanlar, evlatlar tüm masumiyetlerine rağmen avuçlarımızın arasından sıyrılıp gittiler, bu dünyadan, sevenlerinden, bizden koparıldılar. İnsanımızın canına ve genel anlamda insanların canına kıymaktan, kendi siyasi, ekonomik menfaati için insanları böyle bir riske atmaktan çekinmeyenlerle dolu etrafımız.  Kader olmayan bu cinayetin sorumlularının TAMAMINI görmezsek, büyük resimde siyasi, ekonomik ranta ortak olanların tamamının bir AHLAK, ZİHNİYET ve ilaveten bir CEHALET meselesi olduğunu görmezsek kendimizi kandırmış oluruz. 

Tüm bu yaşananların hem siyasetteki hem de toplumun bazı kesimlerindeki çürümeyle, makamda kalmaya, paraya ve kısa yoldan zengin olmaya tamah eden bir ahlak anlayışıyla, daha doğrusu bir AHLAKSIZLIKLA, DEĞER EROZYONUYLA ve CEHALETLE bağlantısı olduğunu görmek zorundayız. Asıl bunlara karşı mücadele etmeliyiz.

Bilimi hiçe sayıp arazi rantı etrafında palazlanan kesimlerden aldıkları mali destekle siyaseti para ve makam için yapanları; imar planları yapılmasına karşı çıkarak popülizm temelinde siyaset yapanları; deprem tehlikesini hiçe sayacak şekilde yandaş yaratmak ve oy devşirmek maksadıyla imar affı çıkaranları ve maalesef kısa sürede hızlıca zengin olmak, para kazanmak pahasına bu tür siyasilere destek olanları, onların peşinden koşup, onlara alkış tutanları unutmamak gerekir. Karşı karşıya olduğumuz hezimet ve yıkımın büyük resminin diğer parçaları bunlardır.

Ve tüm bunların üzerine depremin ertesinde 20 gün boyunca tek bir binanın denetimine başlayamayan; Halkın karşısına çıkıp tek bir ağızdan bir hükümet sözcüsü veya muadili birisi kanalıyla ilk andan itibaren düzenli, sürekli ve anlaşılır bilgilendirme yapamayan; her seviyede gün aşırı komiteler kurmakla zamanı boşa geçiren; okullardaki çocuklarıyla ilgili velilere gereken güveni veremediği için okul aile birliklerinin çocuklarını okullara göndermeme kararı almasına neden olan; deprem ertesinde ilk iş olarak adeta “fırsat bu fırsat” hissi verecek şekilde maaş kesintisi ve deprem vergisi koyma yoluna giderek toplumsal dayanışma ruhunu zedeleyerek meseleyi paraya indirgeyen; her seviyede tasarruf namına hiçbir adım atmadığı gibi insanların tepkisini çekecek şekilde yandaş istihdamlarına ve harcamalarına devam ederek “tasarruf yapmalıyız” şeklindeki ifadelerde samimi olmadığı görüntüsü yaratan GAYRİMEŞRU bir hükümet.

Zaman ve yaşanan bu felaketler siyasi yozlaşmayı, siyaset ahlakındaki ve kısa yoldan zengin olma peşine düşen toplumun kimi kesimlerindeki çürümeyi o kadar net ve görünür hale getirdi ki…Artık bunlara karşı çok daha kararlı bir şekilde mücadele etmek zorundayız. Bu gerçeklere bu saatten sonra gözlerini yuman bu suça ortak olmayı kabul etmiş olur. 

Zaman ve yaşanan bu felaketler siyasi yozlaşmayı, siyaset ahlakındaki ve kısa yoldan zengin olma peşine düşen toplumun kimi kesimlerindeki çürümeyi o kadar net ve görünür hale getirdi ki…Artık bunlara karşı çok daha kararlı bir şekilde mücadele etmek zorundayız. Bu gerçeklere bu saatten sonra gözlerini yuman bu suça ortak olmayı kabul etmiş olur.

Bütün bu yaşananları ve kök nedenlerini unutmayacak, unutturmayacağız. Hem sorumluların hesap vermesi için hem de bu tür zihniyete sahip olanların geleceğimizi çalmasını önlemek için mücadeleye #devam edeceğiz.”

Son Güncelleme: 06.03.2023 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52