banner31
banner6

"Psiko-sosyal müdahale programına başlandı"

15 Şubat 2023 Çarşamba 18:25
12 Okunma
"Psiko-sosyal müdahale programına başlandı"

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada Kahramanmaraş Depremi ardından Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği işbirliği ile Psiko- Sosyal Müdahale Programına başlandığını duyurdu.

İşte o açıklama;

Kahramanmaraş Depremi ardından Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği işbirliği ile Psiko- Sosyal Müdahale Programına başlanmıştır.

Bugün itibariyle İskele ve Gazimağusa’daki rehber öğretmenlerin eğitime alınmaya başlandığı program dahilinde deprem sonrası gelişen psikolojik travma nedeniyle etkilenen çocuklara doğru yönlendirme ve tespitler yapılabilmesi için rehber öğretmenlerin yanında tüm öğretmenlere de uzman psikologlar tarafından eğitim verilecektir.

Okulların açılması öncesi eğitim kurumlarından başlayan Psiko- Sosyal Müdahale Programına ilerleyen günlerde toplumun ihtiyaç görülen diğer kesimlerine de psikolojik destek sağlanarak devam edilecektir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52