banner31
banner6

Rum Hükûmet Sözcüsü, Kıbrıs sorununun mezara konulamayacağını söyledi

04 Haziran 2024 Salı 10:41
15 Okunma
Rum Hükûmet Sözcüsü, Kıbrıs sorununun mezara konulamayacağını söyledi

Rum Hükûmet Sözcüsü Constantinos Letymbiotis, Lefkoşa’da Kontemenos Köyü kayıpları için düzenlenen anma töreninden sonra yaptığı açıklamada, hiçbir koşul altında Kıbrıs sorununun mezara konulamayacağını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği Kişisel Temsilcisi María Ángela Holguín Cuéllar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile ne zaman görüşeceği konusunda bir soruya Letymbiotis, ellerindeki bilginin Cuéllar’ın, Haziran ayı başında BM merkezine giderek BM Genel Sekreteri ile bire bir görüşeceği, gerçekleri tartışacağı ve müzakerelerin yeniden başlaması çabalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunacağı yönünde olduğunu söyledi. Hükûmet Sözcüsü ayrıca, “Görüşmeden sonra Cuéllar ve BM Genel Sekreteri’nden bir güncelleme bekliyoruz” dedi.

BM Genel Sekreteri ile Cuéllar arasında neler konuşulacağıyla ilgili başka bir soruya ise  Hükûmet Sözcüsü, “Bizim her zaman istediğimiz şey gerçeklerin ve olayların objektif bir şekilde ortaya konmasıdır. Bizim açımızdan, bizzat Nicos Christodoulides tarafından alınan inisiyatifler ve görüşmelerin yeniden başlaması, üzerinde mutabık kalınan çerçeve ve kararlara tam uyum sağlanması yönündeki samimi kararlılığımız ortadadır” dedi. İşlerin kolay olmadığını ve olmayacağını bildiklerini de sözlerine ekleyen Letimbiotis, “Ancak başka seçeneğimiz yok. Tutarlılık ve süreklilik içerisinde, sorunun siyasî eşitliğe sahip iki bölgeli iki toplumlu federasyon temelinde nihaî çözümü amacıyla görüşmeleri kesildiği noktadan yeniden başlatmak için her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52