banner31
banner6

Sağlık Bakanlığı’ndan grip vakalarına karşı “aşı” çağrısı

20 Aralık 2022 Salı 10:32
28 Okunma
Sağlık Bakanlığı’ndan grip vakalarına karşı “aşı” çağrısı

Sağlık Bakanlığı, grip hastalığı ile ilgili açıklama yaptı.

Grip hastalığının, influenza virüslerinin neden olduğu bulaşıcı bir Solunum yolu hastalığı olduğu belirtilen açıklamada, gribin genellikle burun ve boğaz enfeksiyonuna neden olduğu ve akciğerde de tutulabileceğine yer verildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, gribin ölümle bile sonuçlanabileceği vurgulandı.

Grip hastalığının en sık 0-17 yaş grubunda görüldüğü belirtilirken, damlacık yoluyla bulaşabileceği bilgisi verildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Grip önceden sağlıklı kişilerde komplikasyonlara neden olabilir. Ancak gribe bağlı komplikasyonların gelişmesi, 65 yaş ve üzeri kişiler, yaştan bağımsız olarak astım, diyabet, kalp hastalığı, böbrek hastalığı gibi kronik hastalığı olan kişilerle, gebeler ve 5 yaş altı çocuklarda daha olasıdır.”

Mevsimsel gribin ön önemli ve etkili yöntemin aşı olduğu açıklanırken, grip aşısının 6 aylıktan itibaren uygulandığı ifade edildi. Bakanlık, 6 aydan küçük bebeklerin korunmasında ev halkının ve bebeğe bakım veren kişilerin aşı olmasının önemli olduğu açıklandı.

Gripten korunabilmek için bilgi de veren bakanlık, hasta kişilerle temastan kaçınmak, maske takmak, hapşururken ağız veya burnun kolla kapatılması ve sık sık el yıkamanın korunmada rol oynadığı belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52