banner31
banner6

Sanayi Odası, sanayiciler için güneş enerjisi tarlası kuruyor

20 Ekim 2022 Perşembe 09:48
5 Okunma
Sanayi Odası, sanayiciler için güneş enerjisi tarlası kuruyor

Kıbrıs Türk Sanayi Odasısanayicinin enerji sorununa çözüm bulmak amacıyla güneş enerjisi tarlası kurmaya hazırlanıyor.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu’de katıldığı bir programda hayata geçirmeyi planladıkları güneş enerjisi tarlasına ilişkin detayları anlattı.

Sanayicinin ana girdisi olan enerjiyle ilgili atılacak bu adımı bir devrim olarak nitelendiren Kamacıoğlu, Elektrik Kurumu için ayrılmış olan 25 megavatlık solar izin hakkının sanayici ve turizmciyle paylaştırıldığını söyledi.

Kamacıoğlu “12.5-12.5 bölüşüyoruz. Bu araziyi elektrik kurumu bize devrediyor ve bu arazi üzerine biz kendi imkanlarımızla bu 12.5 megavatlık solar enerji tarlasını kurup sanayiciler arasında bir kooperatif oluşturup, bu kooperatif üzerinden herkese eşit miktarda dağıtım yapacağız. Burada ana kriterimiz de öncesinde solar izni olan ve kullanan arkadaşlarımız buna katılamayacak olmasıdır. Sanayicinin yüzde 80-90’ını güneş enerjisinden yararlanır hale getirip girdilerini ucuzlatmak istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52