banner31
banner6

Sarp: Denizlerdeki çekilmeyi depremle bağdaştırmak doğru değil

18 Şubat 2023 Cumartesi 22:32
138 Okunma
Sarp: Denizlerdeki çekilmeyi depremle bağdaştırmak doğru değil

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Mediha Orun Sarp, denizlerdeki çekilmenin her yıl bu dönemlerde yaşandığını, telaş yapılacak bir durum olmadığını ifade ederek, “Denizlerdeki çekilmeyi depremle bağdaştırmak doğru değil” dedi.

Kıbrıs’ta son günlerde denizlerde meydana gelen çekilmeler vatandaşlar tarafından endişe ile karşılandı…

Birçok vatandaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla, deniz seviyesinin alçalmasından dolayı oluşan çekilmeyi ‘deprem veya tsunami’ gibi doğa olaylarıyla ilişkilendirdi.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Mediha Orun Sert, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Sarp, denizlerdeki çekilmeyi depremle bağdaştırmanın doğru olmadığını ifade etti.

Her yıl bu aylarda deniz çekilmelerinin yaşandığını ve bunun olağan bir durum olduğunu kaydeden Sarp, “Ortada panik yapılacak bir olay yok. Denizlerdeki çekilmeler normal bir durumdur” dedi.

Mediha Orun Sarp, denizlerdeki çekilmelerin “gelgit” olaylarından kaynaklandığına dikkat çekerek, “Şiddetli kuzey yönlü rüzgarlar sebebiyle deniz çekildi. Güney yönlü rüzgar yaşanmaya başladığında denizlerimiz tekrardan eski seviyelerine gelecektir” diye konuştu.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52