banner31
banner6

Savaşan: Gazetecilerimizin Emeği Ödenmez

10 Ocak 2023 Salı 19:02
12 Okunma
Savaşan: Gazetecilerimizin Emeği Ödenmez

Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınlayan UBP Milletvekili ve Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, geçimini gazetecilik yaparak sağlayan insanların çok yoğun emek harcadığına dikkat çekerek, “bu emeğin karşılığını ne yazık ki veremiyoruz. Bu emeğe daha yüksek değer versek bile, toplumsal katkılarının karşılığını ödeyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Devlet olarak iş görüyorsak bunda çalışan gazetecilerin payı büyüktür…

Halkın ve siyasilerin gazeteciler ile yakın teması olduğunu, sivil toplum örgütlerinin mesajlarını gazeteciler aracılığıyla verdiğini belirten Ahmet Savaşan, “halk olarak yaşıyor, bir devlet olarak iş görüyorsak bunda çalışan gazetecilerin payı ve rolü çok büyüktür. Bu rolün ve emeğin karşılığını ne yapsak ödeyemeyiz. Bugün gazeteci arkadaşlarımızın çalışma ve yaşam koşullarını bir türlü iyileştirememenin acısını yaşıyoruz. Gazeteci dostlarımız yeterli gelire sahip olamadıkları için iş değiştirmek zorunda kalmakta ve aşkla yaptıkları mesleklerinden uzaklaşmaktadırlar. Bu toplumsal olarak büyük bir kayıptır” dedi.

Gazeteci örgütleri görüşlerini kamuoyu ile paylaşmalıdır…

Gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için medya kuruluşlarının gelirlerinin yükseltilmesinin bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken Ahmet Savaşan, “inanıyorum ki hükümetimiz bu konuda gereken adımları atacaktır. Ben de elinden geleni yapacağım. Ancak gazeteci örgütlerinin de bu konuda neler yapılabileceğine dair görüşlerini daha etkin bir şekilde kamuoyu ile paylaşmaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52